Kerékpárút Ságvár és Siófok között

Forrás: turizmus.com

 2015. december 21. 17:43

A Közlekedési Operatív Program keretén belül benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően összefüggő kerékpárút szolgálja ki a két település lakóit és a kikapcsolódást kereső turistákat.

A projekt keretében megvalósult kerékpárút a Balatoni körúthoz kapcsolódik, és így hozzájárul a települések, a térség turisztikai vonzerejének növekedéséhez.

A projekt eredményeként a kiépített kerékpárút a két település lakói és munkavállalói számára, valamint a kikapcsolódást kereső lakók és turisták számára nyújt biztonságos kerékpározási lehetőséget. A megvalósult kerékpárút a Balatoni körúthoz kapcsolódik, így hozzájárul a települések, a térség turisztikai vonzerejének növekedéséhez.

A 65. sz. főút Ságvártól Siófokig több kisebb helyi vállalkozás számára ad helyet, melyek elérése a gépjárművel nem rendelkező munkavállalók számára is egyszerűbbé válik. A ságvári lakosok könnyebben és biztonságosabban érik el Siófok várost munka, ügyintézés, szolgáltatás, sport terén. A fejlesztés befektetőket vonzhat a térségbe, amely hozzájárulhat az ország versenyképességének növeléséhez.

A célok között a biztonságos közlekedés is jelentős szerepet játszik. A projekt segíti a felzárkózást az elmaradottabb területeknek, mivel a két település összekapcsolása térségi kerékpárúttal nem csak gazdasági, de társadalmi és kulturális fejlesztést is eredményez.

A megvalósított Ságvár-Siófok közötti kerékpárút szakasz a helyi, helyközi és hivatásforgalmi funkció mellett turisztikai feladatot is ellát.

A Közlekedési Operatív Programnak köszönhetően Ságvár község a beruházáshoz 104.421.097,- Ft támogatást kapott.