Kész a mintaszoba, ősszel nyit a Párisi Udvar

Forrás: turizmus.com

 2018. január 23. 14:01

Gőzerővel zajlik az építkezés a Párisi Udvar területén: az épület hamarosan szerkezetkész lesz, a mintaszoba elkészült, és több százan dolgoznak rajta, hogy a Budapest TOP 3 szállodája közé pozicionált hotel 2018 őszén megnyithasson.

A munkálatok jelenlegi állását mutatta be szűk körű sajtóbeszélgetésen a Mellow Mood Hotels január 23-án. Fazekas Tamás igazgató tájékoztatást adott a Párisi Udvar jövőjéről és a franchise-tagságról, majd Hermesz János, a Párizs Property Kft. projektmenedzsere nyújtott rövid betekintést a Párisi Udvar felújításának részleteibe.

Mint korábban megírtuk, Budapest ikonikus épületében a The Unbound Collection by Hyatt márka alatt nyit meg a 110 szobás (ebből 18 lakosztály a legfelső emeleten), lenyűgöző szálloda, amelyet az üzemeltetők bevallása szerint a főváros TOP 3 szállodája közé pozicionálnak majd. Szerkesztőségünk kérdésére elmondták: a vezetők kiválasztása már zajlik, a hotel 100 fő feletti személyzettel nyit majd meg. A vendégkört tekintve pedig elsősorban az üzleti utazókra számítanak, őket a különböző szolgáltatások mellett meetingtermek és 230 fős konferenciaterem is várja.

A pihenést, kikapcsolódást hangulatos étterem, kávézó és bár, spa és wellness is szolgálja. A ház egyik különlegessége lesz, hogy a vendéglátóhelyek az épület látványos passzázsában kapnak majd helyet. Itt egyébként nem csak a szállóvendégeket, hanem minden utcáról betérőt is tárt karokkal várnak.

Elsősorban az üzleti utazókra számítanak a szállodában

Fotó: turizmus.com

A hotel kialakítása, üzemeltetése során nagy hangsúlyt kapnak a Hyatt sztenderdek, mind a dizájnban, mind a szolgáltatásokban és egyéb megoldásokban. A dizájnt klasszikus stílus és finom elegancia jellemzi, világos, szellős stílussal. A hotelben online check-in és express check-out is működik majd, amely összeköttetésben áll a Hyatt központi rezervációs rendszerével. A franchise keretében a hotel használja majd a Hyatt egyéb rendszereit is, mint például a törzsvendég- és minőségbiztosítási program, a revenue management, illetve a sales & marketing rendszer. Indítanak majd tanfolyamokat, tréningeket is a személyzetnek.

A dizájnt klasszikus stílus és finom elegancia jellemzi

Fotó: turizmus.com

Elhangzott: a 100 éves műemléképület rekonstrukciója során rengeteg váratlan körülmény nehezítette a munkát, ezért is csúszik a nyitás. Többek között hiányos volt a dokumentáció, sok korábbi átalakítást nem korszerűen és szakszerűen végeztek el, ezért változtatni kellett a statikai terveken is, a födémet pedig 1500 négyzetméteren le kellett cserélni. Ezekről itt olvashat bővebben. A teljes szerkezetépítés február végére fejeződik be, majd a komplett homlokzatrekonstrukció és a passzázs kupoláinak restaurálása következik. Nyáron elbontják az állványzatot, és következhetnek a belső szakipari munkák.

A Parisi Udvar belsőépítészeti tervezésével a Kroki Stúdiót bízták meg, az F&B dizájn koncepció kialakítására pedig egy brit céget, a Blue Sky Hospitality Ltd.-t kérték fel. A kivitelezést a Market Építő Zrt. végzi.

Kapcsolódó cikkek