Készpénzmentes lesz a Budapest Sportaréna

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 15. 11:23

A Budapest Sportaréna és a Mastercard együttműködésének köszönhetően teljesen megújult az Aréna beléptetőrendszere, amely QR kód mellett már NFC képes jegykezelésre is alkalmas, és elindul egy új mobiltelefonos applikáció is.

A folyamatos fejlesztések eredményeképpen az Aréna 2018. január 1-jétől teljesen készpénzmentes lesz.

A Budapest Sportarénában az elmúlt hónapokban számos fejlesztés valósult meg, annak érdekében, hogy a vendégek számára ne csak a koncert vagy sportesemény maga jelentse az élményt, hanem a kapcsolódó szolgáltatások is. Egy éve vezették be az érintőkártyás fizetési lehetőséget a büfékben és a pénztáraknál, és a bankkártyás fizetések aránya egyre nő, a vendégek 1/3-ada kártyával fizet.

Az elmúlt időszak beruházásai jól illeszkednek a Budapest Sportaréna hosszú távú fejlesztési koncepciójához, amelynek célja egy még innovatívabb, felhasználóbarátabb környezet. Ennek következő, most megvalósuló állomása a Budapest Aréna mobilalkalmazás bevezetése, amely gyorsabb beléptetést és számos kényelmi funkciót kínál a felhasználóknak.  Az alkalmazás mindenki számára ingyenesen elérhető, és érdemes már a programok látogatása előtt letölteni, hiszen a megvásárolt jegyek is könnyebben tárolhatók a mobilon, és nem szükséges kinyomtatni őket. Az applikációban kezelt jegyeket a rendszer sokkal gyorsabban felismeri, mint a nyomtatott jegyekről beolvasandó vonalkódokat, amelyek esetében az otthoni nyomtatás változó minősége miatt olykor igen nehéz feladat a jegy érvényesítése. Az applikáció kizárja a visszaéléseket is, hiszen a jegy nem másolható, és egyszerre egy készüléken tárolható, így az elektronikus jegyek legbiztonságosabb kezelését biztosítja. Ezek mellett az előnyök mellett az applikáció az adott eseményre jeggyel rendelkezők számára parkolójegy vásárlást vagy büfé csomag elővásárlást is biztosít.

 

 

2018. január 1-jétől az Aréna teljesen készpénzmentessé válik, azaz a büfékben és a parkolóházban már kizárólag bankkártyával lehet majd fizetni. A jellemző kosárérték az érintőkártyás fizetés PIN kód megadási határértéke alatt van, így ezzel tovább gyorsulhat a kiszolgálás. Akik nem rendelkeznek bankkártyával, azok az Arénában található automatákból egy gyors regisztrációt követően Mastercard márkájú feltöltős bankkártyákat válthatnak ki. Ezek a kártyák teljes értékű bankkártyák, így nem csak az Arénában, hanem minden bankkártyás elfogadóhelyeken is használhatók.