Megnyitott a Balaton legújabb topszállodája

Forrás: turizmus.com

 2023. május 02. 16:27

Három évig tartó tervezési és építési munkálatokat követően május 1-jén megnyitott a Balaton legújabb szállodája, a keszthelyi Sirius Hotel, az Adventor Hotels harmadik tagjaként.

A tágas, exkluzív kialakítású belső terekkel, festői kilátással rendelkező szállodában 128 szoba, 1500 négyzetméteres spa- és wellnessrészleg, étterem, bárok és 113 négyzetméteres konferenciaterem várja a vendégeket.

A Sirius Hotel egy különleges adottságú területen fekszik Keszthelyen, szobáiból és étterméből nagyszerű panoráma nyílik a Balatonra. Az Adventor Hotels szállodalánchoz tartozó hotel tervezésénél a természeti értékek megőrzésére is figyeltek: a 11 ezer négyzetméter alapterületű hotelhez 14 500 négyzetméter zöldterület tartozik, és a kertben összesen 28 ezer virágot, cserjét, évelő fát ültettek.

Bihari Dávid, a szálloda igazgatója elmondta, céljuk a vendégek számára egyensúlyt, harmóniát teremteni, amely szemben áll a rohanó hétköznapokkal. Ennek jegyében a szálloda koncepciója a víz szimbóluma köré épült, amelyre nemcsak Közép-Európa legnagyobb tavának közelsége, hanem az óriási méretű és sokféle exkluzív szolgáltatást biztosító wellnessrészleg is lehetőséget teremt.

Sáfrány Tamás, az Adventor Hotels ügyvezető igazgatója hozzátette: a szállóvendégek mellett a környékbeli lakosokat is várják a hotel wellnessrészlegébe, illetve az étteremben is egy ínycsiklandozó ebédre vagy vacsorára.

A vendégeket összesen 128, különböző típusú szoba várja (látványterv)

Fotó: Sirius Hotel

Az éjszakai égbolt legfényesebb csillagáról elnevezett, négy csillag superior besorolású szálloda összesen 128 tágas, elegáns, teraszos szobával rendelkezik. Összesen 6 különböző szobatípusa között családok, baráti társaságok részére összekötőajtós szobákat is kínál a szálloda, valamint 9 különböző méretű és felszereltségű lakosztálya is van. Igazi különlegesség a 128 négyzetméteres Sirius President Suite, amely a legfelső szinten helyezkedik el két hálószobával, nappalival, minibárral, jacuzzis terasszal és lélegzetelállító kilátással – olvasható a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A szálloda a wellness-szolgáltatások sokaságát kínálja (látványterv)

Fotó: Sirius Hotel

A legújabb Balaton-parti szálloda összesen 1500 négyzetméteres spa- és wellnessrészlegéhez külső élménymedence, két belső élménymedence masszázsélményekkel, pezsgő- és buborékfürdővel, élménymedence sodrófolyosóval, relax medence pezsgőágyakkal, pezsgőmedence, gyermekmedence és galériás pihenőtér tartozik. A kikapcsolódásra vágyók különböző kényeztető kezelések, masszázsok közül választhatnak, és egy privát spa térben a csendes elvonulásra is van lehetőség.

A szálloda szaunavilágában többek között finn szauna, kőszauna, gőzkabin, infraszauna, merülőmedence is található. A kertben pedig panorámás finn szauna és merülőmedence teszik teljessé a szaunázás élményét.

A SunRise étteremből reggeli közben megcsodálhatjuk a balatoni napfelkeltét (látványterv)

Fotó: Sirius Hotel

A SunRise étterem a szálloda keleti felében helyezkedik el, így a vendégek a büféreggelit a balatoni napfelkeltében gyönyörködve fogyaszthatják el. Napközben a francia konyha hagyományaira építő, a magyar konyha klasszikus stílusjegyeivel megkevert à la carte ételkínálatból lehet választani.

A központi helyen található Capella bár különleges kávékat, koktélokat és borokat kínál, a medencék mellett található Wave bárban pedig egészséges frissítőkkel, könnyed falatokkal és desszertválogatásokkal egészíthető ki a wellnessezés.

A wellnessrészleg pihenőtere (látványterv)

Fotó: Sirius Hotel

A Sirius Hotelben csapatépítők, maximum 70 fős konferenciák, rendezvények és esküvők megtartására is van lehetőség, ezekhez a szálloda 113 négyzetméter alapterületű, két részre osztható konferenciatermet kínál.

A szálloda a megnyitása alkalmából kiemelkedő, 25+5 százalékos kedvezményt kínál.