Két budapesti hotel is a régió legjobbjai között a Condé Nast Traveler listáján

Forrás: turizmus.com

 2023. október 03. 14:54

A világ egyik legelismertebb turisztikai lapja, a Condé Nast Traveler ma jelentette be az idei Readers’ Choice Awards díjazottjait, melyek között két budapesti szálloda is helyet kapott.

A Condé Nast Traveler által alapított Readers’ Choice Awards a leghosszabb ideje működő és legrangosabb elismerés az utazási ágazatban, különlegességét pedig az adja, hogy az értékelések maguktól az utazóktól származnak. Idén több mint 520 000 egyesült királyságbeli és amerikai egyesült államokbeli olvasó töltötte ki az értékelést, átfogó képet adva a világ különböző tájain tett utazásaikról.

Idén is toplistára került több budapesti helyszín: az Aria Hotel Budapest 5. helyezést ért el a közép- és dél-európai szállodák között, míg az Anantara New York Palace Budapest Hotel 7. helyen végzett. Az összesített listán szintén szerepel a két hotel, itt a 14. és a 26. helyen végeztek az "Európa többi része" kategóriában.

A New York-i Library Hotel Collection szállodacsoport budapesti tagja 2016-ban és 2018-ban aranyérmet szerzett a verseny közép-európai mezőnyében, 2017-ben ezüstéremmel díjazták a vendégek, 2019-ben pedig ötödik lett. Az Aria Hotelt idén 3 bécsi és egy máltai szálloda előzte meg a régiós rangsorban.

Az Anantara New York Palace Budapest Hotel 7. helyen végzett a régióban

Fotó: Anantara New York Palace Budapest Hotel

A több mint három évtizede fennálló, számos díjjal kitüntetett Condé Nast Traveler az utazók körében a hitelesség szimbóluma. A több platformon megjelenő transzatlanti márkát egyedi hangvétele mellett olvasói releváns és inspiráló tartalmáért kedvelik. Az Egyesült Államokban és Egyesült Királyságban megjelenő luxus utazással foglalkozó orgánum komoly hagyománnyal rendelkező, olvasói értékelések alapján évente összeállított válogatásaiban szerepelni az egyik legmagasabb presztízsű elismerésnek számít az utazási szektorban.

ariahotel

Az Aria hotel 5. helyezést ért el a régiós toplistán, míg az egyéb európai hotelek között 14. lett

Fotó: Aria Hotel Budapest

A 2023. évi Readers' Choice díjazottjainak listáját a Condé Nast Traveler honlapján tették közzé a www.cntraveler.com/rca címen, de a Condé Nast Traveler novemberi nyomtatott számában is olvasható lesz.