Két év után bezárják a Disney Star Wars hotelét

Forrás: turizmus.com

 2023. május 24. 12:21

Miután több százmillió dollárt költött a Walr Disney Co. a Star Wars témájú szálloda megépítésére a Disney Worldben, bejelentették, hogy a vállalati költségcsökkentések közepette szeptemberben bezárják a nem túl sikeres attrakciót.

Tavaly márciusban nyitott meg Star Wars: Galactic Starcruiser nevű luxushotel, amely egyben szerepjátékot és vidámparki élményt is kínál a vendégeknek. A szállodában Csillagok háborúja-rajongókat a Halcyon űrhajó fedélzetén fogadják, majd egy csillagközi utazáson vesznek részt, melynek során különféle feladatokat kell teljesíteniük. A hitelesség kedvéért a floridai szálloda kabinjaiban nincsenek ablakok, ehelyett csillagok, bolygók és aszteroida-záporok láthatóak videoképernyőkön – írta meg a The New York Times.A luxushotellel kapcsolatos várakozások magasak voltak, azonban a lelkesedés az idő előrehaladtával egyre inkább alábbhagyott. A bezárásról szóló bejelentés nem sokkal azután történt, hogy Robert A. Iger, a vállalat vezérigazgatója, bejelentette a vállalati átszervezést, melynek célja a költségek 5,5 milliárd dolláros csökkentése.

A hotelben éjszakázók egy űrhajón érezhetik magukat

Fotó: The New York Times / Todd Anderson

 

A szálloda szeptember 28. és 30. között nyílik meg utoljára. Azokkal a vendégekkel, akik szeptember utánra foglaltak a szállodába, felveszik a kapcsolatot, hogy megvitassák a terveik módosításának lehetőségeit. Az új foglalásokat szüneteltetik.

A látogatók különböző Csillagok háborúja-élményeket tapasztalhatnak meg

Fotó: The New York Times / Todd Anderson

 

A közösségi médiában rendszeresen érte az a kritika a szállodát, hogy túlságosan drága, az átlagemberek nem tudják megfizetni. A kezdőár két személy esetében több mint 4800 dollár (1,6 millió forint), négytagú család esetében pedig körülbelül 6000 dollár. Egy másik kritika szerint a szállodában a „szerepjátékra" csupán egy típusú forgatókönyvet kínáltak, ezzel pedig nem ösztönözték a vendégek vágyát a visszatérésre.