Két éves Magyarország első MGallery szállodája

Forrás: turizmus.com

 2014. december 18. 17:56

Két éve működik sikeresen a Hotel Nemzeti Budapest, az ország első MGallery szállodája a Blaha Lujza téren.

„Szállodánk számos díjban és elismerésben részesült az elmúlt két évben mind a szakma, mind a vendégek értékelései alapján, mindez pedig megerősít minket abban, hogy valóban érdemes minőségi szolgáltatást nyújtani” – mondta el Vaszily Edit, a szálloda igazgatója.  A vendégeknek a magas szintű, egyedi szolgáltatás mellett művészeti és kulturális élményt is nyújt a szálloda. Az elmúlt 2 évben 5 kortárs kiállításnak adott helyet, illetve aktívan támogatja a kortárs művészeti kezdeményezéseket és otthont ad a Nemzeti Művész Klubnak is.

A 118 éves épület falai közt működő Hotel Nemzeti 2012 decemberében nyitotta meg kapuit és az elmúlt két évben számos díjjal is jutalmazták a szálloda munkatársainak professzionális és odaadó munkáját. A szálloda büszkélkedhet a Magyar Turizmus Minőségi Díjjal, amelyet kiegészít az European Hospitality Quality” minősítés is. A vendégek és a szakma elégedettségét is bizonyítja, hogy már működésének első évében elnyerte a Business Excellence 2013 - Business Traveller Hungary díjat az új turisztikai szereplő kategóriában. A kiemelkedő minőség és páratlan szolgáltatás elismerésére 2012-ben és 2013-ban is megkapta a szálloda a Best of Budapest & Hungary díjat a Legjobb négycsillagos szállodák kategóriában.

A hotel a hazai elismerések mellett több nemzetközi díjjal és minősítéssel is rendelkezik. A TripAdvisor szállásértékelő oldalon 2013-ban és 2014-ben is kiérdemelte a legmagasabb, Kiváló (Excellent) minősítést, amely vendégek százainak értékeléséből állt össze, ezzel pedig már az első éves működés során bekerült a legjobb 10 budapesti hotel közé. A Tripadvisor mellet számos más nemzetközi elismeréssel is büszkélkedhet a szálloda, ilyen a német Holiday Check, valamint a holland Zoover minősítése is. A hotel az Accor felsőkategóriás márkáinak nemzetközi összehasonlitásában  is kiválóan szerepelt, hiszen a vendégelégedettségi felmérés alapján a Hotel Nemzeti az első helyen áll.

Az 1896-ban épült Hotel Nemzetinek a kezdetek óta meghatározó szerepe van a hazai kulturális és művészeti életben. A szálloda missziója az „Artistic Spirit of Budapest” (Budapest Művészeti Szellemiségéért) bemutatása vendégeinek. Ennek jegyében számos művészeti és társadalmi eseményt támogat, valamint rendszeresen  otthont ad könyvbemutatóknak, kortárs művészeti kiállításnak és együttműködik kulturális intézményekkel egy-egy kiemelkedő program kapcsán. A szállodában hagyománnyá vált a rendszeresen megújuló magyar kortárs képzőművészeti kiállítás. Falait neves művészek munkái díszítették, megfordult itt már Köves Éva, Barakonyi Zsombor, Makláry Kálmán és Baranyai Levente nagysikerű tárlata, jelenleg pedig Horváth Roland munkáiban gyönyörködhetnek a szállodába betérő vendégek.

2013-ban újult meg a Nemzeti Művész Klub, amelyet a Hotel Nemzeti hívott életre azzal a céllal, hogy a neves művészekből álló társaság tagjai  együttműködjenek a kultúra népszerűsítésében és támogatásában, így járulva hozzá a kultúra elismertségéhez. Ennek keretében rendszeresen sor kerül a Nemzeti Művész Klub háttérbeszélgetésekre.  A Művész Klub tagjai aktuális kulturális kérdéseket vitatnak meg, véleményt cserélnek, bevonva a téma iránt érdeklődő közönséget is. A klubesteken részt vett már Bodrogi Gyula, Keleti Éva, Bagi Iván, Faragó András, Spáh Dávid, Seress Zoltán, Karafiáth Orsolya, Szabó Győző, Feke Pál és Szamódy Zsolt