Két magyar város is ott van Európa legjobb ár-érték arányú úti céljai között

Forrás: turizmus.com

 2016. október 14. 12:37

A Trivago szálláskereső weboldal saját statisztikái alapján idén is rangsorolta a legjobb ár-érték arányú úti célokat. A top 10-es listára két magyar város is felkerült, míg a 100 legjobb között további öt magyar város szerepel.

A Trivago Best Value Indexe alapján létrehozott lista három tényezőt vesz figyelembe: az adott város átlagos szállásárát az utóbbi egy évben, a szálláshelyek értékelését (minimum 150 értékelés szükséges ahhoz, hogy egy adott település felkerülhessen a listára), valamint a szállások számát (minimum 50). Az átlagárat és a szálláshely-értékeléseket összevetve így a legjobb ár-érték arányú desztinációk listája áll fel.

A legkedvezőbb ár-érték arányú európai úti célok listáján Eger hatodikként, Pécs pedig nyolcadikként került a top 10-be, de a 100 legjobb között további 5 magyar város, Szeged (33. helyen), Hévíz (42. helyen) és Sopron (44. helyen), Győr (53. helyen) és Sárvár (63. helyen) is szerepel.

Forrás: trivago.hu

A Best Value lista erénye, hogy mivel nem az úti célok keresettségére fókuszál, így nem feltétlenül a sokat emlegetett, minden utazó által ismert városok kerülnek fel rá, hanem olyanok is, amelyeket nagy nemzetközi vagy európai toplistákról általában mellőznek. Ez jó ajánlás az utazni vágyók számára, hiszen olyan desztinációk kerülnek a látókörükbe, amelyeket eddig nagy eséllyel még nem látogattak meg, az adott város ismertségét pedig növeli a toplistás helyezés.

Az első 20 legjobb ár-érték arányú európai úti cél

Forrás: trivago.hu