Két robot csatlakozott a Hotel Karos Spa csapatához

Forrás: turizmus.com

 2022. április 26. 14:37

Ketty és Bella, a két intelligens robot a Hotel Karos Spa csapatának legújabb tagjai. A „hölgyek” egyelőre még próbaidejüket töltik a hotelben, de már az első napokban belopták magukat a vendégek és a személyzet szívébe.

Mindkét robot teljesen interaktív, írásban és szóban egyaránt remekül kommunikálnak, beszélgetnek az arra járókkal, sőt, Ketty még táncol is a család legkisebb tagjaival. A navigációnak köszönhetően kiválóan közlekednek a vendégtérben, észlelik és kikerülik az akadályokat, beleértve az olykor figyelmetlenül bóklászó gyermekeket is – mutatta be a két új "kollégát" szerkesztőségünknek a Hotel Karos Spa.

Bella a szálloda kisebb éttermében, a Food Gardenben teljesít szolgálatot. A tálcákkal ellátott kis felszolgálórobot a ráhelyezett ételeket, italokat az előre beprogramozott számú asztalokhoz viszi, köszönti a vendégeket, majd illedelmesen megkéri őket, vegyék le rendelésüket a megfelelő tálcáról.

Felszolgálórobot a szálloda éttermében

Fotó: Hotel Karos Spa

Mindezt egy boldogan mosolygó kiscica arc kíséri, hiszen Bellát a tervezője egy macska képében álmodta meg. Nem csak, hogy kacsint, nyávog és rángatja a bajszát, de ha megsimogatjuk, boldogan nevet és dorombol.

Bella "kolléganője", Ketty a lobbyban könnyíti meg a recepción dolgozó munkatársak feladatát, hiszen mindenféle információval látja el az arra járó vendégeket, legyen az tájékoztatás, szolgáltatás ajánlás vagy útbaigazítás.

A Hotel Karos Spaban már robotokat is alkalmaznak

Fotó: Hotel Karos Spa

A recepció tehermentesítése mellett Ketty hostessként is tevékenykedik, hiszen a beépített HD monitornak köszönhetően fotókat és videókat vetít a látogatóknak, valamint különböző beauty- és wellnesskezeléseket mutat be.

A szállodában dolgozó kollégák örömmel vették a két robot érkezését, akik nagy segítséget nyújtanak az egyes részlegeken. A napjainkban hatalmas problémát jelentő munkaerőhiányra egyik megoldás lehet a robottechnika alkalmazása, melyet Kínában és Japánban már régóta használnak. Zalakaroson a Karos Spa az egyetlen olyan szálloda, ahol kipróbálták ezt a technológiát.

A két új "kolléga" egyelőre tesztüzemben van a hotelben, azonban ha a próbaidejüket sikeresen teljesítik, akár a személyzet teljes értékű tagjaivá is válhatnak.