Két Three Corners-szálloda nyílik Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2017. április 19. 14:13

A nyáron megnyíló két újabb szállodával négytagúra bővül a The Three Corners márka budapesti portfóliója. Interjú Didier Lambrechttel, a The Three Corners Hotels and Resorts vezérigazgatójával.

– Budapest szállodapiaca jól megy, ám a verseny is erős. Miben tud a The Three Corners más lenni?

– Hiszünk benne, hogy jókor vagyunk jó helyen, hiszen az elmúlt időszakban Budapest kedvelt, népszerű úti céllá tudott válni. Ma minden szálloda előtt nyitott a lehetőség, hogy foglaltságban, árbevételben bővülni tudjon. Nekünk ez sikerült.

A valódi vendégszeretet erejében hiszünk, erre helyezzük a hangsúlyt. Szerintem a szálloda sikere mindig a csapatán múlik, és azon, hogy az minden áldott nap bizonyítsa elkötelezettséget a kiváló szerviz és a lehető legjobb minőség iránt. Figyelünk a vendégigények maradéktalan kiszolgálására, kollégáink képzésére. Mindehhez 30 éves belga tapasztalat is társul.

– Az üzemeltetésben mire helyezik a hangsúlyt?

– Nem szeretnénk tucatszálloda lenni. Arra törekszünk, hogy minél autentikusabb és személyre szabottabb élményt kínáljunk a vendégeknek. Az értékesítés és a marketing kihívása is éppen ez: lépést tartani a piaci elvárásokkal, újragondolni a technológiai stratégiánkat és differenciálni a kínálatot a változó igényeknek megfelelően.

Amire még kiemelt figyelmet fordítunk, azok a helyi jellegzetességek. Attól függően, hol található a szálloda, szeretnénk belevinni egy kis helyi színt és atmoszférát a ház hangulatába.

– Mi a véleménye a mai hoteltrendekről?

– Jó látni azt a pezsgést, amely a budapesti szállodaipart jellemzi, az élénkebb verseny pedig minket is inspirál. Az új márkák megjelenése még inkább láthatóvá teszi Budapestet a nemzetközi porondon, és még jobb színben tünteti fel a desztinációt.

Magyarországon még nagy a növekedési potenciál, ugyanakkor komoly kihívásokkal is szembe kell néznie a szakmának, ilyen például a megfelelő szerviz, ismerve a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet.

Az Év Szállodája díjátadó - középen piros nyakkendőben Didier Lambrecht

– Milyen terveik vannak a jövőben a magyar piacon?

– Kis és közepes kapacitású, innovatív koncepciójú hoteleket szeretnénk bevezetni, amelyek mindegyike autentikus és eredeti vonásokkal rendelkezik.

Jelenleg egy három csillag superior minőségű, otthonos hangulatú szállodát és egy négycsillagos, közvetlen és barátságos stílusú hotelt üzemeltetünk a fővárosban. Ezt a portfóliót egészíti ki a Ráday utca közelében júniusban nyíló The Three Corners Lifestyle Hotel. A 60 szobás, négy csillag luxury minőségű ház a vendég minden érzékszervére igyekszik hatni, nagy hangsúlyt helyezünk a legmodernebb technológiák használatára is. Nyár végén pedig megnyitjuk a negyedik szállodánkat a VIII. kerületben.
A 44 dizájnos szobával rendelkező, három csillag superior minőségű ház fő motívuma a test, szellem és lélek harmóniája.

Szállodáinkat remek lokáció jellemzi, gyalogos távolságra vannak a város minden felfedezésre váró látnivalójától. Folyamatosan keressük a további lehetőségeket is Budapesten és más városokban.

Mivel több mint 3000 szobával a resortok műfajában is otthonosan mozgunk, innen már csak egy lépés, hogy portfóliónkat vidéken is bővítsük, ahol nagy jövője lehet a trendi, jó szervizzel rendelkező resorthoteleknek. Két vidéki projekt előkészítésében már részt vettünk, remélem, értékes know how-t tudunk hozzáadni a fejlesztéshez és az üzemeltetéshez.


– Önről mit tudhat a hazai szakmai közvélemény?

– A turizmus és a szállodaipar a hobbimmá vált, új világot nyitott meg előttem és a családom előtt. Az egész egy fagyizóval kezdődött a Vörös-tengernél. A következő lépés egy étterem, egy diszkó és egy kicsi szálloda volt. Így találkoztam a Sawiris családdal, ami újabb dimenziókat nyitott meg a fejlődésben. Nélkülük nem tartanánk ma ott, ahol, s nem lenne ma 2500 fős, elismert lánc a The Three Corners Hotels and Resorts.