Két új török város a Michelin kalauz térképén

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 02. 13:31

Az isztambuli éttermek mellett 2024-ben Izmir és Bodrum vendéglátóipari egységeiből is válogat a Michelin Guide török kiadása. A bekerülő éttermeket a másodjára kiválasztott isztambuli éttermekkel együtt mutatják be november 9-én.

A 2022-ben először megjelent Isztambuli Michelin kalauz 53 étterem ajánlásával mutatja be Törökország fővárosának gasztronómiai potenciálját és kulináris sokféleségét.Az éttermek közül ötöt Michelin-csillaggal (egyet két csillaggal, négyet pedig egy csillaggal), egyet Michelin zöld csillaggal, további tízet pedig Bib Gourmand elismeréssel tüntettek ki. A kalauz számos szezonális és különleges ételt sorakoztat fel, illetve különleges megvilágításba helyezi az Isztambulban elérhető különböző étteremtípusokat – a bisztrótól a luxuséttermeken át egészen a hagyományos vendéglőkig. A következő kiadásban Isztambul mellett Izmir és Bodrum éttermei is megjelennek majd.

Izmir és környéke, ideértve a borúton található Urla városát is, erőteljesen gyökerezik a török riviéra és a Földközi-tenger kulináris hagyományaiban és helyi természeti adottságaiban. A trendi éttermektől a modern kávéházakon át a hagyományos vendéglőkig terjedő kínálatával İzmir kiemelkedik a kulináris sokszínűségével. Számos étterem, melyeket sok esetben fiatal helyi séfek vezetnek, arra törekszik, hogy modern köntösben tálalja a gasztronómiai örökséget. Az éttermek égei-tengeri ízeket, frissen fogott halat és gazdag mezzéket kínálnak – olvasható a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

izmir_tga

Az isztambuli éttermek mellett 2024-ben Izmir és Bodrum vendéglátóhelyeiből is válogat a Michelin Guide török kiadása

Fotó: TGA - Go Türkiye

A Muğla városában található Bodrumban az autentikus és tengeri ízeket kínáló török éttermek nagyszerűen keverednek a nemzetközi konyhát felsorakoztató vendéglőkkel – melyek közül az ázsiai és az olasz a legnépszerűbb –, s mindez egy rendkívül érdekes gasztronómiai jelleget kölcsönöz a városnak. Az itteni luxusüdülők a legkifinomultabb és legkreatívabb étkezési élményekre koncentrálnak.

A 2024-es isztambuli, izmiri és bodrumi Michelin kalauz teljes étteremválasztékát november 9-én fedik fel az Isztambulban tartott ünnepségen.