Két új váró a Liszt Ferenc Repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2015. január 14. 16:51

A Çelebi Ground Handling két új üzleti várót nyitott VIP- és prémium törzsutasok számára a budapesti repülőtér nem-schengeni 2B Terminálján, illetve a kisgépes (GAT) terminál épületében.

A 2B Terminál legfelső szintjén található Celebi Platinum váróból az összes induló járat könnyen és gyorsan elérhető, miközben a létesítményből lenyűgöző látvány nyílik a forgalmi előtérre – mindezt szerdán nyílt napon is bemutatták.

A munkák befejeztével a Çelebi összes, a 2A, a 2B és a kisgépes terminálon található VIP létesítménye egységes, magas színvonalú belső kialakítást kapott, és kész a legmagasabb szintű kényelmi szolgáltatások nyújtására. A Çelebi Ground Handling csak a Platinum váró felújítása során 250 000 eurót költött arra, hogy világszínvonalú kényelmi szolgáltatásokat nyújtson a VIP- és a prémium törzsutasoknak.

 

A Çelebi Ground Handling a tavalyi évben ötéves bérleti szerződést kötött a Budapest Airporttal a GAT Terminálon lévő váró üzemeltetésére és földi kiszolgálási szolgáltatások nyújtására. Ennek értelmében a repülőtér teljes körűen felújította a kisgépes terminál épületét, illetve az ahhoz tartozó forgalmi- és üzemi területeket, a Çelebi a váró áttervezését és kialakítását vállalta. A GAT épület az üzleti és exkluzív magánrepülőgépek utasainak igényeit hivatott kiszolgálni. Az ügyfelek között világhírű filmcsillagok, magas rangú diplomaták és üzletemberek, illetve Forma 1-es pilóták is megtalálhatók. A közelmúltban például egy budapesti forgatás során Angelina Jolie és Brad Pitt, illetve a magyar nagydíj idején a Forma 1-es pilóták közül többek között Jenson Button és Kimi Raikönnen is élvezte a létesítmény nyújtotta szolgáltatásokat és kényelmet.

A Çelebi repülőtéri nyílt napján Sakir Fakili budapesti török nagykövet, Çan Çelebioglu, a Çelebi elnöke és részvényese, Onno Boots, a Çelebi Aviation Holding vezérigazgatója, Atilla Korkmazoğlu, a földi kiszolgálási és cargo üzletág vezetője, illetve több más, Magyarországon működő török nagyvállalat képviselője is részt vett.