Két újabb Michelin-csillag horvát éttermeknek

Forrás: turizmus.com

 2019. február 28. 18:12

A zágrábi Noel és a lovrani Draga di Lovrana éttermek egy csillagot kaptak, a šibeniki Pelegrini, a dubrovniki 360º és a rovinji Monte pedig sikeresen megvédték csillagukat.

Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója elmondta, hogy rendkívüli nagy megtiszteltetés Horvátország és a horvát turizmus számára, hogy most már öt étterem büszkélkedik Michelin-csillaggal. Különösen örvendetes, hogy Rovinj, Dubrovnik és Šibenik utána Kvarner-i régió és Zágráb is csatlakozott eme kivételes társasághoz. A turisztikai szakember aláhúzta továbbá, hogy a Micheli- besorolás a horvát gasztronómia, mint turisztikai termék számára is hatalmas potenciállal bír.

Egy fogás a Draga di Lovrana étlapjáról

Fotó:www.dragadilovrana.hr

Gari Cappelli horvát turisztikai miniszter is gratulált a díjazott éttermeknek, és felhívta a figyelmet arra, hogy mivel az adott országba látogató turisták  mint egy 93 százaléka fogyaszt szívesen a helyi ételekből és italokból, a kulináris élvezetek a turisztikai szegmens szempontjából kiemelt fontossággal bírnak. A miniszter úgy véli, hogy az újabb odaítélt Michelin-csillagok fantasztikus lehetőséget nyújtanak Horvátország, mint csúcs gasztró-desztináció további globális promóciójához.

Kapcsolódó cikkek