Kétmilliárdos fejlesztés után négycsillagossá vált a mezőkövesdi Balneo Hotel

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. április 06. 11:27

A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness szobái és közösségi terei egyaránt megszépültek, a külső modernizálása szolgáltatásbővítéssel járt együtt.

„A megújulástól és a szolgáltatások színvonalának emelésétől a vendékéjszakák számának növelését várjuk" – emelte ki lapunk kérdésére Dávid-Egri Andrea értékesítési igazgató.

Megújult szoba a Balneo Hotel Zsóriban

Fotó: Balneo Hotel Zsóri

A közel nettó kétmilliárd forintos fejlesztésen átesett szálloda 134 szobája teljesen új külsőt kapott: kicserélték a szőnyegeket, a függönyöket, a tapétát, az ágyakat, a fürdőszobák újjászülettek. Kibővült az étterem, megújult a recepció és a lobby. Felújították a konferenciatermet, a wellnessrészleg gépészeti korszerűsítésen esett át. Bővítették a parkoló területét, így már szinte minden autóval érkező vendégük számára tudnak biztosítani parkolóhelyet.

Megszépült a hotel étterme is

Fotó: Balneo Hotel Zsóri

Hogy a szálloda a téli időszakban is vonzóbb turisztikai attrakció legyen, bővítették a szaunarészleget: a naturista szauna és a gőzkamra befogadóképességét több mint a duplájára növelték, az infra szauna is nagyobb lett. A wellness részleg beltéri pihenője szintén kapacitásbővítésen esett át, emellett kialakítottak egy 10-15 fő számára alkalmas, exkluzív szaunapihenőt. A felfrissüléshez új dézsazuhanyokat helyeztek el.

Wellnessmedence

Fotó: Balneo Hotel Zsóri

„A Balneo szálloda fejlesztése/Komplex turisztikai fejlesztése Mezőkövesden" elnevezésű projekt vissza nem térítendő támogatásából, illetve önerőből, banki hitel igénybevétele nélkül valósult meg. A fejlesztés eredményeként a szálloda magasabb kategóriába került, a négycsillagos minősítést hiánypótlás nélkül megszerezték, már meg is kapták az erről szóló igazolást.

A már megvalósult beruházáson túl, a szállodától mindössze 400 méterre jelenleg a Zsóry Fürdő területére korlátlan átjárást biztosító, prémium kemping létrehozásán dolgoznak. A Zsóry Camping és Panzió fejlesztés keretében korszerű, új apartmanokat és 20 darab, az év minden napján használható, kényelmes faházat alakítanak ki, továbbá közel 30 sátor helyet és 80 lakókocsis beállóhelyet létesítenek. A kivitelezés várhatóan június 15-ére elkészül.