Kétszáz millióval támogatja a kormány a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítványt

Forrás: turizmus.com

 2016. február 29. 19:01

Az alsópáhoki Kolping Hotelt tulajdonló alapítvány családokat erősítő tevékenységét és programjait ismeri el a kormány a támogatással.

A 1064/2016. (II. 25.) kormányhatározat értelmében 200 millió forintos forráshoz jut a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány 2016-ban, az összeget a többféle közfeladatot ellátó szálloda felújítására, fejlesztésére fordíthatják.

„Nonprofit alapítványunk 20 éve dolgozik a családokért, nagy örömünkre szolgál, hogy munkánkat egyszeri, nagy összegű támogatással ismerik el. A támogatást folyamatban lévő beruházásaink során fogjuk felhasználni, hiszen jelen pillanatban központi épületünk felújítása zajlik, összesen mintegy 650 millió forintos beruházás keretében, az elkövetkező 1-1,5 évben pedig az István- és az Erzsébet-ház energetikai modernizálását szeretnénk megvalósítani" – nyilatkozta lapunknak Baldauf Csaba, az alsópáhoki Kolping Hotel szállodaigazgatója.

Fotó: Kolping Hotel

Kevesen tudják, hogy alapítványuk a másik alapítóval, a Rudolf Geiselberger KolpingStiftunggal közösen rengeteg nemes célt karol fel külföldön és országunk határain belül egyaránt, itthon többek között családok kedvezményes üdültetését támogatják. A támogatás odaítélésében nagy szerepe volt a szálloda falai közt megszervezett, a családi kötelékeket erősítő programoknak is.

Mint azt korábban megírtuk, az idén 20. jubileumát ünneplő szálláshely egész éves rendezvénysorozattal ünnepel. Az „52 hét – 52 híres ember" program keretében minden héten egy-egy híresség vendégeskedik a szállodában.

Komoly, a családdal kapcsolatos témákat felvető, 12 előadásos konferenciasorozattal is készülnek a jubileumi évre.