Kettős siker a Szigetes fesztiváloknak

Forrás: turizmus.com

 2016. január 14. 12:56

Január 13-án este tartották a hollandiai Groeningenben az idei European Festival Awards díjkiosztó ünnepségét, ahol a VOLT és a Sziget egyaránt diadalmaskodott. Így nem szakad meg a 2011 óta tartó sorozat – vagyis ismét díjjal tértek haza a „szigetes" rendezvények szervezői.

A VOLT fesztivál már több alkalommal volt jelölt Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának díjára, amelyet most el is nyert, míg a Sziget ezúttal a legjobb zenei felhozatalnak járó elismerést vehette át.

A tavalyi díjátadón a legjobb nagyfesztivál kategóriában diadalmaskodó Sziget idén szintén ott volt a legjobbak között, ám a díjat ezúttal a kolozsvári Untold vihette haza, és szintén jelölt volt a fellépők kedvenc fesztiválja címre, amelyet végül a belgiumi Rock Werchter kapott meg.

A B My Lake a legjobb kisméretű rendezvények között volt jelölt, ezt végül a német Happiness nyerte meg. A 2012-ben szintén a közepes méretű fesztiválok között első helyezést elhozó Balaton Sound idén nem szerepelt a jelöltek között.

A díjakat a közönségszavazatok és a fesztiválszervezőkből, promóterekből, újságírókból álló zsűri közös véleménye alapján osztják ki.