Kéttucatnyi vízi megállóhely minősítés előtt

Forrás: MTI

 2015. január 29. 13:27

Már csaknem kéttucat vízi megállóhely minősítését kezdeményezték a helyszínek kezelői az új védjegyrendszer tavaly decemberi bevezetése óta – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az önminősítések beérkezését követően várhatóan februárban bonyolítja le a Magyar Kajak- Kenu Szövetség a helyszíni ellenőrzéseket. Azt követően kerülhet sor az NGM, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által delegált tagokból álló bírálóbizottsági ülésre, amely javaslatot tesz a nemzetgazdasági miniszternek a védjegyhasználat engedélyezésére.

Korábban, az új védjegy bevezetéséről tartott sajtótájékoztatón Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár elmondta: a Lapátos vízi megállóhelyek elnevezésű, a vízitúra-megállóhelyeket minősítő rendszer tulajdonosa az NGM, az operatív működtetésében a szakmai partner a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Az új védjegy négy különböző kategóriát tartalmaz, egy állomáshely az 1-lapátostól egészen a 4-lapátosig terjedő minősítést szerezhet, hasonlóan a szálláshelyek csillagozásához. A védjegyhasználati jogosultságot az elnyert kategóriára 3 évre lehet megszerezni, a használat jogszerűségét évente és szúrópróbaszerűen is ellenőrzi majd a minősítőbizottság. A rendszerhez bármely szervezet csatlakozhat, amely már működő vízitúra-megállóhelyet üzemeltet.