Kevesebb szabálytalanság a turisztikai főszezonban

Forrás: MTI

 2014. szeptember 05. 23:06

Nem hitelesített mérőeszközök, árazási problémák, számla nem adása – idén nyáron is a szokásos fogyasztóvédelmi szabálytalanságokkal találkoztak a hatóságok a vendéglátóhelyek és a taxisok ellenőrzésekor. Igaz, kisebb arányban, mint tavaly.

A nyári főszezonban a fogyasztóvédők országszerte 1792 vendéglátó-ipari egységet, 128 taxis szolgáltatást vizsgáltak, s a felügyelők 554 vendéglátónál és 18 taxisnál találtak valamilyen, többnyire kisebb szabálytalanságot – közölte Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.

A szabálytalanságok aránya csökkenő tendenciát mutat, idén nyáron a vendéglátók 31 százalékánál tártak fel hiányosságot a felügyelők a múlt évi 33 százalékkal szemben, a taxiknál ez a mutató a tavalyi 17 százalékról 14 százalékra mérséklődött.

A Budapesti Közlekedési Központtal együttműködve Budapesten több taxist tudtak ellenőrizni, náluk többnyire figyelmetlenségből adódó hiányosságot találtak, de előfordult olyan is, hogy engedélyt kellett bevonni. A jellemző hiányosságok közé tartozott, hogy nem adtak számlát, illetve nem megfelelően tájékoztatták az utasokat.

A vendéglátóhelyeken vizsgálták többek között a mérőeszközök hitelességét, az árfeltüntetést, előfordult, hogy nem hitelesített mérőeszközt alkalmaztak a kiszolgáláskor, illetve nem a feltüntetett áron számláztak, a vásárlók könyve pedig nem volt látható helyen kitéve.

 

Koszorús László elmondta: a kiszabott bírságok összegét októberre összesítik, egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a hatóság a kis- és középvállalkozásoknál első körben nem bírságol, nem kirívó esetekben pedig a vállalkozások jogkövető magatartását segíti. Hangsúlyozta: az állami fogyasztóvédelem továbbra is partnerségben kíván együttműködni a szereplőkkel, ennek a szemléletnek az eredményességét mutatja, hogy 2300 cég szerepel a fogyasztóvédelmi szabályokat betartó vállalkozások pozitív listáján.

Az MTI kérdésére válaszolva a helyettes államtitkár közölte: az Európai Fogyasztói Központ magyarországi szervezetéhez nem érkezett kiemelkedően sok panasz itt tartózkodó külföldi turistáktól, és a külföldön nyaraló magyaroktól sem, akik többnyire a külföldi autóbérléssel és a szálláshellyel kapcsolatban tettek bejelentést.