Kézműves söröket kínál a Krúzer

Forrás: turizmus.com

 2018. november 09. 13:12

Új bár nyílt a Klauzál utcában. A Rejtő Jenő ihlette Krúzerben magyar kisüzemi sörökre helyezik a hangsúlyt.

Október közepén nyitotta meg kapuit a Krúzer, mely számos különleges - az Ital Magyarország által forgalmazott - sörrel várja a vendégeket.

A Krúzer létrejöttét Rejtő Jenő ihlette meg, aki sokat tevékenykedett a kerületben, nem kevés vendéglátóhelyet meglátogatva. Az elveszett cirkáló című regénye - erre utal a bár neve - inspirálta a helyet, melynek fő mondanivalója, hogy a hedonizmus egyenlő a megfizethető jóléttel, azaz a jól evéssel és jól ivással.

A Krúzer elsősorban a magyar kisüzemi sörökre helyezi a hangsúlyt. A lagerek kedvelőinek ajánlják a hagyományos cseh eljárással hosszan erjesztett, pilseni alapanyagok felhasználásával készült FIRST Pilsnert, míg a felsőerjesztésű sörökre szavazóknak a Rothbeer Távoli Galaxist, az ausztrál galaxy komló egyedi aromájával fűszerezett tipikus amerikai IPA-ját javasolják.

A trópusi ízeket előnyben részesítők számára a HopTop Tropical Swinger Club a jolly joker, mely tizenegy egzotikus gyümölcs hozzáadásával készült. Ha pedig valaki egy kicsit egyszerűbb, mégis különleges ízekre vágyik, annak tökéletes választás a Monyo Schatz Hefeweizen, mely maximális mértékben hordozza a bajor búzára jellemző stílusjegyeket. Banános, szegfűszeges illatát egy kis citrusosság egészíti ki.

A bár a különleges sörök mellett koktélokkal és jó borokkal vár minden vendéget, az itallapon kiemelt szerepet kapnak a különleges kávék is. Az italok mellé természetesen étel is dukál: az étlapot a bár jellegéhez állították össze, klasszikus hamburgerekkel, grillkolbászokkal és mexikói tortillalepényekkel.

A Krúzer pultja

Fotó: Krúzer