Ki hitte volna? Etiópia a világ legjobb idei úti célja

Forrás: turizmus.com

 2015. július 22. 16:31

Az Európai Tanács Idegenforgalmi és Kereskedelmi Bizottsága (ECTT) 31 ország közül Etiópiát választotta a világ legjobb turisztikai desztinációjának 2015-ben.

 

Etiópia : A tökéletes kulturális célpont, Isten választott földje – ezzel a címmel tette közzé beszámolóját Anton Caragea, az ECTT elnöke, aki felterjesztette az afrikai országot A világ legjobb  turistadesztinációja 2015  és A kedvenc kulturális desztináció 2015 címekre.

 

A jelentés indoklása szerint Etiópiában rengeteg a látnivaló: a kiváló állapotban megmaradt Akszum romjai az ókori Etiópia szívében; Fasil Ghebbi erődje, az etióp császár lakóhelye a 16. és 17. században; Harar Jugol, a negyedik legszentebb iszlám város 82 mecsetével, 102 szentélyével; Lalibela, a szent zarándokhely 11 monolitikus, kőbe vájt templomával; az 55 kilométeres kőfallal körülvett Konso település; az Alsó-Awash-völgy, ahol megtalálták az első női előember, Lucy koponyájának maradványait. Ezek mind az UNESCO világörökségének részét képezik.

Fotó: AP

De Etiópia gazdag kulturális és történelmi örökségének listáján szerepelnek még olyan látnivalók, mint a Sheik Hussein vallási, kulturális és történelmi emlék, Melka Kunture paleolit lelőhely Felső-Awash-völgyben, Gedeo kulturális és természeti vidék a Bale-hegység Nemzeti Parkban vagy 15 kilométeres Sof Omar Cave, az ország leghosszabb barlangja.

A jelentés szerint Etiópia tökéletes, biztonságos és lenyűgöző hely az utazásra, ahol az iparág szakemberei nagy lehetőségeket látnak a turizmus területén a közeljövőben.

 

És aki úgy gondolja, hogy a nagy melegben inkább nem utazik Afrikába, ahol még melegebb lehet, az téved. Míg nálunk ugyanis a 37 fokos kánikula tombol, addig Etiópia fővárosában, Addisz-Abebában 22 fokban „hűsölhetünk". Ugyanis Etiópia Afrika második legmagasabban fekvő országa. Területének nagyobb része több mint 1200 méter magasan fekszik, és emiatt egész évben kellemes a hőmérséklete. Az ország központi része, így a főváros is 2500 méteren van, többek között emiatt sincs malária, vagy egyéb a trópusokon jellemző betegség.

Az Ethiopian Airlines Bécsből indít közetlen járatokat (B787 Dreamliner gépekkel) Addisz-Abebába hetente négy alkalommal. Afrika vezető légitársaságával budapesti indulás is lehetséges – egy európai átszállással –, leginkább Bécsen, Frankfurton vagy Rómán keresztül.

Az Ethiopian Airlines hazai képviseletét az AVIAREPS Magyarország Kft. látja el.