Ki lesz az Év Bortermelője 2021-ben?

Forrás: turizmus.com

 2021. november 18. 19:40

Az „Év Bortermelője 2021” cím öt jelöltje a Borest a Bor Akadémián elnevezésű rendezvényen mutatkozik be 2021. november 25-én a Pesti Vigadóban.

Az év végéhez közeledve a borász szakma és a magyar bor iránt érdeklődő közönség egyaránt nagy izgalommal várja, hogy kiderüljön, ki nyeri el Magyarország legrangosabb borászati elismerését, az Év Bortermelője címet 2021-ben.

Nemrég lezárult a díj jelölési szakasza, amelyben közel 260 borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre.

A tavalyi évben a pandémia okán sajnálatos módon csak az online térben találkozhatott a nagyközönség és a szakma a jelöltekkel. A szervezők azonban bíznak benne, hogy újra személyesen is ünnepelhetnek a jelöltekkel, valamint boraikkal a Borest a Bor Akadémián elnevezésű rendezvényen, amelyet november 25-én tartanak a Pesti Vigadóban. A kóstolót a borászok bemutatkozása előzi meg, a borokhoz az alkalomhoz illő büfévacsorával is kedveskednek a szervezők. Az est hangulatáról a Magyar Művészeti Akadémia művészei gondoskodnak.

A rendezvény egy korábbi évben

Fotó: Szigetváry Zsolt

A győztes kilétére december 2-án, sajtótájékoztató keretében derül fény, amikor is összesítésre kerülnek a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatai.

Az idei jelöltek ábécérendben a következők:

  • Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)
  • Günzer Tamás (Villányi borvidék)
  • Ipacs Szabó István (Villányi borvidék)
  • Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)
  • Nyúlné dr. Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék)

 

A programról a Magyar Bor Akadémia honlapján találhatók információk.

Kapcsolódó cikkek