Kiadó Churchill egykori legénylakása Londonban

Forrás: MTI

 2019. augusztus 13. 14:05

Kiadó Winston Churchill egykori londoni legénylakása, amelyben a későbbi miniszterelnök politikusi pályafutásának kezdetén élt.

A brit főváros egyik legelőkelőbb kerületében, Mayfairben lévő lakást heti 1500 fontért (524 ezer forint) vagy havi 6200 fontért (2,16 millió forint) lehet kibérelni a környék első számú ingatlanirodájától.

A Wetherell tájékoztatása szerint a két hálószobás, bútorozott lakás, amely az ötcsillagos Connaught Hotelre néz, a Mount Streeten, egy szivarbolt felett található.Az üzlet emléket is állít a szivarok iránti rajongásáról ismert politikusnak.

A lakást 1500 fontért (524 ezer forint) vagy havi 6200 fontért (2,16 millió forint) lehet kibérelni

Fotó: Property News for London

Winston Churchill 1900 és 1905 között lakott a Viktória korabeli épület második emeletén lévő lakásban, amelynek bérleti jogát unokafivérétől, Marlborough kilencedik hercegétől vette át.

Huszonhat éves korában költözött oda, akkor már nevet szerzett magának katonaként és haditudósítóként. A 98 négyzetméteres lakásban élt, amikor megkezdődött több mint 60 évig, 1964-ig tartó parlamenti képviselői karrierje.

Több liezonja volt ebben az időszakban, mások mellett Pamela Plowden társasági hölggyel, majd Ethel Barrymore amerikai színésznővel, végül Muriel Wilson örökösnővel.

A különleges stílusú terrakotta házak sok érdeklődőt vonzanak

Fotó: Property News for London

Az épületet Ernest George és Harold Peto tervezte, az idők folyamán azonban átalakításon esett át, csakúgy, mint Churchill egykori lakása. Peter Wetherell, a nevét viselő iroda igazgatója szerint a Mount Street az egyik legkeresettebb Mayfairben: a különleges stílusú terrakotta házak sok érdeklődőt vonzanak, Churchill egykori lakásának bérleti lehetősége pedig egyedülálló

Kapcsolódó cikkek

125 éves a Tower Bridge

2019. június 29.