Kiállítás és új kampány budapesti fotókból

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 03. 13:31

Kültéri kiállítás nyílt a Budapest a szemünk előtt című fotókampányban szereplő ikonikus fővárosi helyszíneket megjelenítő képekből és indul a Lélekző Budapest a BFTK szervezésében.

Komoly közönségsiker mellett zajlott a Budapest a szemünk előtt című városkommunikációs fotókampány, melynek képei az online szavazás mellett az ország 400 pontján jelentek meg óriásplakátokon.

A szakmai zsűri által kiválasztott 15 kép a közösségi médiában már népszerűvé vált fotósok - Bódis Krisztián, Hlinka Zsolt, Soós Bertalan -  budapesti témájú munkáiból állt össze, melyekre augusztus 31-ig lehetett szavazni a Budapest a szemünk előtt kampány közösségi oldalán. A közönségszavazás kedvence Soós Bertalan Lánchídon készült képe lett, amin a fotós egy fiatal család szemszögéből láttatja a hídon felvonuló biciklistákat. A legtöbb szavazatot kapott fotós mellett a szavazók között értékes fotófelszerelésre váltható utalványokat sorsoltak ki.

A képek:

15 kép Budapest a szemünk előtt

 

Ahogy Bán Teodóra, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője is kiemelte a kampány jó lehetőséget biztosított arra, hogy a Budapesten és az ország más pontjain élők is rácsodálkozzanak a főváros olyan szépségeire, melyek a hétköznapokban elkerülik a figyelmüket.

A Budapest a szemünk előtt kiállítást Seres Szilvia fotóesztéta Bódis Krisztiánnal, Hlinka Zsolttal és Soós Bertalannal rendhagyó tárlatvezetés keretein belül nyitotta meg. A tárlat szeptember 15-ig tekinthető meg a Bálna Budapest kertjében. A megnyitó eseményen megjelent és beszédet mondott Kolovratnik Krisztián színész és fotós is.

A kezdeményezés folytatása a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ által ősszel induló “Lélekző Budapest” című városkommunikációs kampány. Az őszi pályázat célja egy megújult budapesti tematikájú sajtóképadatbázis létrehozása, ami a már megszokott turisztikai fotók mellett egy frissebb, városi szemléletet közvetít egyedi, izgalmas, de mindenki számára ismerős, szerethető életképeken keresztül.

A szervezők a Budapest a szemünk előtt sikerét látva bíznak abban, hogy a jövőbeni városkommunikációs kezdeményezéseket is pozitívan fogadja majd a közönség.

/