Kiállítási és konferenciaközpont épül Toulouse-ban

Forrás: turizmus.com

 2018. december 11. 09:51

Innovatív, moduláris, multifunkcionális kiállítási park és konferenciaközpont épül a franciaországi Toulouse-ban.

Az új létesítmény a MEETT nevet viseli, jelentette be a térség fejlesztési ügynöksége, a Toulouse Convention Bureau, illetve a GL Events helyi leányvállalata az üzleti turizmus egyik legjelentősebb európai seregszemléjén, az IBTM vásáron.

A központ megnyitása 2020-ban várható, az építési munkálatok már folynak. A vegyes hasznosítású komplexum egyediségét az adja, hogy egyetlen helyen valósul meg egy konferenciaközpont és egy kiállítási park. A modern épületegyüttest Rem Koolhas tervezte - tájékoztatta lapunkat a Toulouse Convention Bureau (TCB).

Az épületegyüttes látványterve

Fotó: TCB

A kiállítási park nem más, mint egy 40.000 négyzetméteres hatalmas terem, amely hét részre osztható. Van benne két félemelet, egy fedett, 14 ezer négyzetméteres fedett „főutca”, amely átvezet a konferenciaközpontba. Utóbbi 15 ezer négyzetméteres, és 3400 főt képes befogadni plenáris elrendezésben. A 9000 m2-es nagyterem mellett 12 modulárisan alakítható szekcióterem lesz a konferenciaközpontban. A fentiek mellett egy 25.000 m2-es kültéri kiállítási területet is kialakítanak.

A központ része lesz egy 289 szobás Hilton Garden Inn szálloda, ezzel Toulouse teljes szálláshely-kapacitása alkalmas lesz 42 ezer fő egyszerre történő elhelyezésére. A létesítményhez 5000 férőhelyes, részben fedett parkoló tartozik, a repülőtérrel és a városközponttal közvetlen villamosjárat köti össze.

Toulouse gazdasági életében meghatározó szerepet játszanak a konferenciák. A város a űrkutatás egyik globális fővárosa, a francia kutatás-fejlesztés központja, amely legendásan híres az életminőségéről. A pezsgő tudományos élet miatt a város a negyedik helyen áll Franciaországban az ICCA konferencia toplistáján.