Kiderült melyik Magyarország legfinomabb csapvize

Forrás: turizmus.com

 2014. december 23. 15:01

A Csapra fel! kampány a végéhez érkezett, több mint hatezren kóstolták meg az öt állami regionális víziközmű-szolgáltató csapvizét, és adták le szavazatukat az általuk legjobb ízűnek tartott vízre. Kiderült, hogy Magyarország kedvenc csapvize az ÉRV Zrt. Szilvásvárad-Szalajka-völgyi vize.

A nyertes víz palackjára a korábban középiskolások számára országosan meghirdetett verseny legjobbjai által tervezett címke kerül majd.

A Csapra Fel! nevet viselő kampány része az I. Országos Csapvíz-kóstoló Verseny, amelynek keretében a budapesti Árkád Bevásárlóközpontban működő Aquabárban az öt állami regionális víziközmű-szolgáltató (Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., Észak-dunántúli Vízmű Zrt., Észak-magyarországi Regionális Vízművek ZRt.,  Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.) vízbázisaiból kiválasztott 15 féle vizet kóstolhattunk meg. Több mint 6000-en kóstolták a regionális víziközmű szolgáltató vizeit és a leadott szavazatok alapján Magyarországnak a Szilvásvárad-Szalakja-völgyi vize ízlett a legjobban.

A statisztikai felmérések alapján egy átlagos felnőtt napi 1,5-2 liter vizet fogyaszt, illetve a leadott szavazatok szerint a szénsavmentes-ásványvizet és a csapvizet részesítik előnyben.

Az esemény kiemelt célcsoportját képező diákok pedig egy országos pályázat keretében tervezhetik meg a nyertes víz palackjának címkéjét, amit a www.csaprafel.hu weboldalon tölthetnek fel a pályázók.