Kiegyesúlyozottnak látják az őszi előfoglalásokat Sárváron

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 21. 10:48

A nyári eredmények alapján bizakodhatnak a fürdőváros szállásadói. Vajon kitart-e a lendület az ősszel is? Ennek járt utána a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft.

A sárvári szállásadók elégedettek a 2022-es nyári forgalommal. A vakáció időszakában gyakorlatilag teltházzal üzemeltek a helyi szállodák. Többen érkeztek belföldről és a tartózkodás ideje is valamivel nőtt a COVID előtti időszakhoz képest.

Az őszi időszakra vonatkozóan, úgy tűnik, hogy a kisebb hotelek esetében van némi bizonytalanság, de a nagyobb szállodák kiegyensúlyozottnak látják az előfoglalásokat. Sőt, a TDM lapunkhoz eljuttatott körképe alapján az látszik, hogy a 90 százalékos foglaltság sem tűnik túl elrugaszkodottnak az ősszel.

Mindebben persze az is szerepet játszik, hogy a hotelek rugalmas feltételekkel kínálják az ajánlataikat. Vagyis a vendégek váratlan esemény esetén gyakorlatilag kötelezettségek nélkül mondhatják le a foglalásukat.

Sárvár ősszel is várja a pihenni vágyókat

Fotó: Sárvár Tourist és TDM

A hotelek arra számítanak, hogy az előre eltervezett kikapcsolódás helyett – a nyári időszakhoz hasonlóan – ősszel is sokan döntenek a spontán utazás mellett. A last minute csomagok iránti kereslet várhatóan a következő hónapokban is megmarad.

A hétköznapokban tapasztalható bizonytalan kilátások miatt az előre tervezett utazások népszerűsége mérséklődni látszik. Aki utazik, az most jellemzően spontán teszi – véli Haller Ferenc, a sárvári TDM ügyvezetője.

Elismert marketingkampányok

A Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. újabb két marketingkampánya kapott szakmai elismerést. A fürdőváros turisztikai szervezete a Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Díj versenyén Marketingkommunikációs megoldások és tartalom kategóriában nyert két gyémánt díjat.
Az elismerések átadására Budapesten, a Várkert Bazárban megtartott Marketing Summit Hungary 2022 eseményen került sor.

Kiegészítve mindezt azzal, hogy a szokások változása ellenére a hotelek azért készülnek előfoglalási akciókkal és őszi szezonális ajánlatokkal is.

A rugalmas foglalás mellett lesz, ahol all inclusive ellátást kínálnak a korlátlan fürdőzés mellé, máshol plusz éjszakát adnak ajándékba. De van olyan sárvári szálloda is, ahol a vendégek előfoglalással tudnak kicsit spórolni.