Kiemelkedő eredményekkel zárt tavaly hazánkban az Expedia

Forrás: turizmus.com

 2016. február 22. 15:48

A migrációs válság, a terrorcselekmények és terrorfenyegetettség III. és IV. negyedévre gyakorolt kedvezőtlen hatásainak ellenére az Expedia szignifikáns forgalombővüléssel zárta a 2015-ös esztendőt Magyarországon.

A január 1. és december 31. között foglalt szobaéjszakák száma 30%-os növekedést mutatott az előző év azonos időszakához képest. A többségében külföldi országokból érkező utazók körében Budapest után Hévíz, Siófok, Debrecen, Győr, Szeged, Pécs, Balatonfüred és Sopron voltak a legkedveltebb desztinációk.

 

A vendégek legnagyobb számban az Egyesült Királyságból, az USA-ból és Svédországból érkeztek, de jelentősen nőtt a hazánk iránti érdeklődés több észak-európai országból, Kanadából vagy éppen olyan, egyelőre különlegességnek számító piacokról is, mint Dél-Korea, Brazília vagy Hongkong. Érdekesség, hogy a magyarországi szobaéjszaka forgalom egyharmad része csomag (szállás+repülőjegy együttes, dinamikus csomagban való foglalása), körülbelül 13%-a pedig mobil csatornákhoz (applikáció és mobil web) volt köthető.

A belföldi utazóközönség is egyre szélesebb körben használja az Expedia oldalait, közülük is elsősorban a magyar nyelven is elérhető Hotels.com-ot, melyen külföldi desztinációk mellett 2014-ben leginkább Budapest, Balaton, Hévíz és a vidéki nagyvárosok szálláshelyeit foglalta. Az Expedia és Hotels.com márkák mellett a jövőben várhatóan Magyarországon is egyre nagyobb szerephez jutnak majd a közelmúltban a cégcsoport portfóliójába került Travelocity és Wotif oldalak, valamint az Orbitz (Orbitz, ebookers, HotelClub,  CheapTickets), melynek integrációja jelenleg is folyamatban van.