Kihirdették az Év Szállodája verseny nyerteseit

Forrás: turizmus.com

 2023. március 14. 23:15

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) három év kihagyás után 2022 végén ismét meghirdette a presztízsértékű Év Szállodája pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai partnerségében.

A 2013-ban életre hívott pályázat célja kiemelni azokat a szállodákat, melyek kiemelkedő gazdasági teljesítményük mellett minőségi szolgáltatásokat nyújtanak a vendégeknek, példaértékű a humánpolitikájuk, fenntartható megoldásokkal óvják környezetünket, vagy éppen jótékonysági akciókkal segítik a rászorulókat.

Az idei évben 24 hotel döntött úgy, hogy megméretteti magát, mert büszke a magas szintű szolgáltatásaira, a szálloda állapotára, a dolgozói elégedettség érdekében tett törekvéseire, digitális fejlesztéseire, illetve az üzemeltetési eredménye is kitűnik a versenytársak közül – tájékoztatta lapunkat az MSZÉSZ.

A szövetség által felállított, kiváló szakemberekből álló zsűri egymástól teljesen függetlenül pontozta a megadott értékelési szempontok alapján a pályázatokat. A zsűri tagjai voltak: Juszkó Anita, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ igazgatója, Schmidt Ferenc, a Crocus Gere Bor Hotel & Resort szállodavezetője, Szabó Ákos, a Bo33 Hotel Family & Suites és a Bo18 Hotel igazgatója, Szauter István, a Frivex Consulting ügyvezetője, illetve Szerdi Zsuzsanna, a Hotel Lycium Debrecen igazgatója.

Az Év Szállodája 2022 pályázat nyerteseit március 14-én, a Hilton Budapest szállodában tartott nagyszabású gálán hirdették ki, ahol a szakmával együtt ünnepeltek a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Fővárosi Önkormányzat képviselői is. A díjakat Horváth Péter, az MTÜ vezérigazgatója, Flesch Tamás, az MSZÉSZ elnöke és Szauter István, a zsűri elnök adták át.

 

Az Év Szállodája 2022 cím nyertesei

  • Országosan meghirdetett 3* kategóriában: ibis Styles Budapest Airport
  • A fővároson kívüli szállodák részére meghirdetett 4* kategóriában: Kolping Hotel Spa & Family Resort
  • A budapesti 4* „limited service” kategóriában döntetlen eredmény született: Opera Garden Hotel & Apartments, Hotel Moments Budapest
  • A budapesti 4*„full service” kategóriában: Budapest Airport Hotel Stáció Wellness & Konferencia
evszallodai

A nyertes szállodák képviselői a Hilton Budapestben megrendezett gálán

Fotó: Tamás Pál

A nyertesek közül a Kolping Hotel harmadszorra, a Hotel Moments és a Hotel Stáció pedig másodszorra nyerte el az Év Szállodája címet, mely azt mutatja, hogy ezek a szállodák folyamatosan magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak, képesek fejlődni, fejleszteni, a munkavállalóikat elismerik, motiválják és a CSR tevékenységük is példaértékű – hangsúlyozta az MSZÉSZ.

A szoros verseny miatt a kategóriagyőztesek mellett a zsűri különdíjak odaítéléséről is döntött.

  • Főnix különdíj: Ensana Thermal Margitsziget
  • Legjobb HR-politikáért járó különdíj: Thermal Hotel Visegrád
  • Legaktívabb CSR -tevékenységet elismerő különdíj: Hotel Európa Fit Hévíz
  • Kiemelkedő teljesítményjavulásért járó különdíj: Gotthard Therme Hotel & Conference

 

A Hilton Budapest báltermében megrendezett gálaest rendkívül jó hangulatban telt, az elmúlt három év viszontagságai, hullámvölgyei után ismét együtt ünnepelt a szállodás szakma. A jókedvhez hozzájárultak az est szponzorai: az Etyeki Kúria Borászat, a METRO és a Zsoldos Pálinka Manufaktúra.

Az est során az is kiderül, ki nyerte az Év Ifjú Szállodása címet.