Kihívás a professzionális konyhákban: nagy elvárások, kevés hely

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. február 14. 15:43

A Rational főzési rendszerei megoldást nyújtanak a legtöbb professzionális konyha legnagyobb kihívására, a helyhiányra.

A helyhiány még mindig az egyik legnagyobb kihívás a legtöbb professzionális konyhában. Függetlenül attól, hogy új építésű helyiségről vagy átalakításról van szó. Minden olyan négyzetméter számít, ahol konyhai műveleteket kell végezni. A Rational számára ezért a konyhatervezés kulcsszava: rugalmasság. A termékfejlesztők szemében a főzési rendszereknek a lehető legnagyobb mértékben alkalmazkodniuk kell a körülményekhez, teljesítménycsökkenés nélkül. Jó példa erre az iVario, amely felváltja a billenőserpenyőt, főzőüstöt és fritőzt az ipari vendéglátásban, és à la carte is használható.

Az iVArio Pro 2-S rugalmas segítség a nagy konyhákban

Fotó: Rational

Szekeres Tibor, a Rational Magyarország értékesítési igazgatója számára a jövő főzési rendszerének iránya már első pillantásra észrevehető a konyhába: „A napi főzési rutin alapján gyorsan meg tudjuk határozni, hogy melyik készülékméret a megfelelő számukra." Az iVario L vagy XL 100 vagy 150 literes serpenyőkkel nagy mennyiségű étel elkészítésére szolgál. Mindkettő elsősorban a teljesítményével és a pontos eredménnyel nyűgöz le; a rugalmas beépítési megoldások azonban még vonzóbbá teszik őket. Még ezekkel a viszonylag nagy konyhai berendezésekkel is elegendő hely áll rendelkezésre a konyhában. Szekeres Tibor azt mondja: „A két nagy készülék számtalan változatban elérhető, így a konyhába való beépítés problémamentesen megoldható.” Például görgőkkel az iVario Pro L és XL azt az előnyt kínálja, hogy megkönnyíti a készülék és környezetének tisztítását, és gyorsan áthelyezhető egyik helyről a másikra. Ezen kívül falra is szerelhető, ami szintén nagyban megkönnyíti a konyhába való beillesztését.

Az iVario Pro L falra is szerelhető

Fotó: Rational

Ha kevesebb étel készül a konyhában, vagy ha egy nagy konyhában rugalmas segítőre van szükség, az iVario Pro 2-S vagy iVario 2-XS a megoldás. Mindkettő két tartállyal rendelkezik, mindegyik 25 vagy 17 literes, és többféleképpen használható. A hússütés az egyik tartályban és a zöldségek főzése a másikban ugyanolyan rugalmas, mint a tűzhelyen történő edények használata, de akár 4-szer gyorsabban és akár 40 százalékkal kevesebb energiával. És folyamatosan jó főzési eredménnyel. „Az iVario segítségével olyan munkahelyet hozhat létre, amely alkalmazkodik, és nem hagy kívánnivalót maga után” – összegzi Szekeres Tibor. Számára az iVario máshol is pontot szerez a rugalmasság terén: „Minden készülékben van beépített vízlefolyó, ami viszont feleslegessé teszi a padlólefolyót. A konyhában pedig több beépítési lehetőség van."

Az iVario Pro L könnyen áthelyezhető változata

Fotó: Rational

Tehát ha van olyan konyhai berendezés, amely számos főzési alkalmazást képes egyetlen főzőrendszerben feltérképezni, állandóan ugyanazt a minőséget garantálja, és gyorsabb is, mint a hagyományos konyhai készülékek, valamint egyedi beépítési lehetőségekkel rendelkezik, akkor még a főzés során is több mozgástér lesz. Az iVario modellekre vonatkozó további információk, telepítési lehetőségek és teljesítménypéldák a rational-online.com webhelyen találhatók.

(X)