Kikötőfejlesztés Visegrádon

Forrás: turizmus.com

 2015. december 02. 16:01

A Visegrád és Nagymaros közötti révátkelés üzemeltetésével foglalkozó Atlantis-Visegrád Club Kft. sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv keretében nemzetközi kikötő fejlesztésére Visegrádon. A kikötő 2016 májusában már hajókat fogadhat.

A projekt célja szállodahajók, illetve sport- és kedvtelési célú hajók fogadására alkalmas közforgalmú kikötő létrehozása. A beruházással Visegrád csatlakozhat a nemzetközi színvonalú, jelentős turistaforgalmat lebonyolítani képes dunai állomások sorához.

 

A beruházás új színfoltot jelent a Dunakanyar és a Közép-magyarországi Régió turisztikai kínálatában, amivel Visegrád méltó helyére kerül a vízi utak térképén, amely nemcsak egyedülálló panorámával, hanem komoly, meghatározó történelmi múlttal is rendelkezik. A beruházás megvalósításával több turista koncentrálódik a város szívébe, amely nem csak az újonnan felépített városközpont látogatottságát növeli, hanem Visegrád város népszerűségét, szépségét és hírnevét is öregbíti. A kikötő megjelenésre is tökéletesen illeszkedik a város történelmi múltjának látképébe, amely további hét új munkahelyet teremt Visegrádon.

 

.A kikötő kivitelezésének jelentős része már befejeződött, az Atlantis-Visegrád Club Kft. az összes szükséges hatósági engedély megléte mellett valósította meg a beruházást. A projekt előrehaladásáról további információ a cég honlapján (www.atlantisclubkft.hu) található. A cég 1990 -ben vette át a kikötőt, azóta fejlesztik és üzemeltetik. A mostani nagy fejlesztés átadására hivatalosan kitűzött dátum 2016 május 1. A 2018 millió forintos beruházáshoz a Magyar Állam és az EU 85 milliót tesz hozzá.