Kilenc év után távozik az Onyxtól Mészáros Ádám

Forrás: turizmus.com

 2020. május 14. 14:49

Mészáros Ádám az első magyar séf, aki csapatával nemcsak megszerezte, de utána meg is tartotta Közép-Kelet-Európában a két Michelin-csillagot. Az Onyxban töltött sikeres évek után viszont úgy döntött, hogy új kihívásokat keres.

Az egyik legfiatalabb magyar séf, akinek nevét a magyar, és a nemzetközi szakma is hamar elismerte. Idén több változás is történt az életében. Elbúcsúzott az Onyxtól, jelölték a legrangosabb, The Best Chef 2020-as díjra – amire a világ 100 legjobb szakemberét nevezik–, tavasztól pedig a Felix égisze alatt folytatja. A szakmai stábbal együttműködve, kreatív séfként fog hozzájárulni a további sikerekhez, valamint fő feladataként új projekt felépítésébe is kezd – olvasható a Mészáros Ádám váltásáról kiadott sajtóközleményben.

Mészáros Ádám tavasztól a Felix égisze alatt folytatja munkáját

Fotó: socially.hu

A Michelin-csillagos séf neve az elmúlt majdnem egy évtized alatt összeforrt a Vörösmarty tér legikonikusabb éttermével. A döntés mögött a közlemény szerint a munka és a magánélet összehangolása, valamint az önfejlesztés, saját ötletek megvalósítása állt:

„Életem egyik legsikeresebb időszaka volt az utóbbi 9 év, számomra is nehéz volt a döntés meghozatala. Az érzelmek széles skáláját bejártuk decemberben, de végül rendezetten folytattuk a munkát és együttműködésben menedzseltük a távozásom folyamatát.”

Mint Mészáros Ádám mondja, új technikákkal, alapanyagokkal történő kísérletek tervezési szakaszában van jelenleg, amelyek segítségével a gasztronómiai élményt is új szintre tudja majd emelni. Mindezeken kívül egy olyan csapattal dolgozik most, akikkel mindezt közösen építheti és a vendégek elé tárhatja majd a saját gasztrofilozófiáját.