Kilenc turisztikai régióban tartott szakmai napot a Magyar Fesztivál Szövetség és az MT Zrt.

 2014. április 06. 12:50

Márciusban kilenc turisztikai régióban tartott szakmai nap sorozatot a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt.

A konferenciák helyszínein a délelőttök folyamán a Nemzeti Művelődési Intézet megyei módszertani irodáinak képviselői valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium Hungarikum Bizottság Titkárságának munkatársai tájékoztatták a turisztikai szakma képviselőit, a rendezvény és konferenciaszervezőket a hungarikum törvényről, illetve arról, hogy hogyan lesz a helyi értékekből magyar érték, és miként lehet bekerülni a Hungarikumok Gyűjteményébe.

A Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatói ötleteket adtak a kommunikáció fejlesztésére, javítására, a fesztiválok színesebbé tételére, továbbá javaslatokat tettek turisztikai csomagok kialakítására, ezek által növelve a rendezvény vonzerejét, és a térségben a vendégéjszakák számát. Ezt követően Elekes Zoltán, a Magyar Fesztivál Szövetség alelnöke adott tájékoztatást a szakmai szervezetről és annak nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő jelentőségű projektjéről, a Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Programról. Az ebben résztvevő 319 regisztrált fesztiváltól begyűjtött adatok azt mutatják, hogy a szervezet rendezvényei a turisztikai szakma meghatározó szegmensét jelentik.

A délután leginkább érdekfeszítő pontja a fesztiválokat érintő szakhatóságokkal történő konzultáció volt. A Katasztrófavédelem, az Országos Mentőszolgálat, a Rendőrség és az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságok képviselői, és egy magán biztonsági szolgálat szakmai igazgatójának közreműködésével, példákon keresztül mutatták be a fesztiválokat érintő kérdéseket, tanácsokat adtak, hogy a fesztiválszervezők rendezvényeiket problémamentesen tudják megszervezni.

A Szakmai napok 2014 rendezvénysorozat helyszínei voltak: Tiszafüred, Hévíz, Pécs, Százhalombatta, Debrecen, Veszprém, Szeged, Eger. A szervezők számítása szerint a kilenc helyszínen közel 500 fő volt kíváncsi a szakemberek tudására és tapasztalataira.