Kimagasló számok Békéscsabán

 2014. március 07. 14:05

Úgy tűnik, beérett az elmúlt évek aktív munkája Békéscsabán: 2013-ban a belföldi vendégéjszakák száma 27, a külföldieké 42 százalékkal emelkedett. A fejlődésnek újabb lendületet adnak a most zajló fejlesztések.

A KSH által közölt adatok szerint tavaly 18 868 vendég összesen 57 8876 vendégéjszakát töltött el Békéscsaba (www.bekescsaba.hu) kereskedelmi szálláshelyein, a vendégek száma összességében 18 százalékkal emelkedett. A külföldi vendégéjszakák száma kiemelkedően, 42 százalékkal nőtt, a belföldi éjszakák is 23 százalékkal meghaladták az előző évit.

A korábbi évek turisztikai fejlesztéseinek hatása tehát már most megmutatkozik a város turizmusának alakulásában, a folyamatban lévő további hét turisztikai projekt pedig várhatóan tartós növekedést ad majd.

Fontos szerep jut ebben Munkácsynak és az idei Munkácsy évnek, a festő születésének 170. évfordulója alkalmából a Munkácsy Múzeum (www.munkacsy.hu) különleges tárlattal várja a látogatókat. A Munkácsy 170 programsorozat pedig a Munkácsy 170 című kiállításon felül más izgalmaz eseményeket is kínál.