Kína hétéves országos városfejlesztési programot indít

 2014. március 17. 14:26

Kína közzétette az évtized végéig tartó "új típusú" urbanizációs csomagtervét, amelynek részeként a nyomornegyedek felszámolására csak az idén több mint ezer milliárd jüant (162 milliárd dollárt) kívánnak fordítani - derült ki a kínai média hétfői összeállításaiból.

Az "emberközpontú és környezetbarát" városfejlesztések sorozatának kimondott céljuk, hogy a belső fogyasztást elősegítve a "fenntartható és egészséges" gazdasági növekedés motorjaként szolgáljanak - fogalmaznak a terv készítői.

Jelenleg a teljes kínai népességen belül 53,7 százalék a városlakók aránya, alatta van a fejlett országokéra jellemző 80 százalék körüli és a hasonló egy főre jutó jövedelemmel rendelkező fejlődőkre jellemző 60 százalékos aránynak. A hivatalos kínai lakhely-regisztrációs rendszert alapul véve a városi lakosság mértéke még ennél is kisebb, 35,7 százalék.

 

A kínai kormányzat arra számít, hogy a felgyorsított urbanizációs folyamat eredményeként, a foglalkoztatás bővülésével nőni fog a vidéki városi lakosság jövedelme, s ezzel a potenciális vásárlóerő. Ezzel egy időben jelentős kereslet fog megjelenni a városi infrastruktúra, az építkezések, a közszolgáltatások területén.
A központi statisztikai hivatal adatai szerint a vidéki vándormunkások száma tavaly 2,4 százalékkal bővült éves viszonylatban. A csaknem 269 millió ember már megközelítően 20 százalékát adja a teljes népességnek. E réteg - a regisztráció híján - egyelőre nem juthat hozzá azokhoz a közszolgáltatásokhoz például az oktatásban és az egészségügyben, amelyek más városiakat alanyi jogon megilletnek. Az új terv ezen is változtatni szeretne, miközben irányított mederben kívánja tartani a városiasodás, a városfejlesztések menetét.

2020-ra az állandó városi lakosság aránya az összlakosságon belül elérheti a 60 százalékot, míg a regisztrált városiaké 45 százalék körül alakulhat. Körülbelül 100 millió vándormunkás, illetve más olyan, aki eddig is a városokban élt, kaphat hivatalosan is városlakói státust.

A tervek egyenes következménye az infrastrukturális beruházások, köztük például a városi tömegközlekedés, földalatti hálózatok bővítése. Minden 200 ezer lakosnál nagyobb városnak vasúti csatlakozása lesz, a szuperexpresszek pedig az 500 ezernél nagyobb lélekszámú városokat fogják összekötni.

A fejlesztések fontos részét képezi a környezettudatosság, a "zöld termelés és zöld fogyasztás", továbbá a biztonságos ivóvíz és a jó levegő biztosítása - áll a dokumentumban, amelyet a Kínai Kommunista Párt (KKP) központi bizottsága és az Államtanács, vagyis a kormány köröztet a különböző szintű kormányzatok között.