Kínai delegáció Hévízen

Forrás: turizmus.com

 2014. május 25. 09:39

A Kínai Népköztársaság Turisztikai Hivatalának minisztere tizenöt fős delegáció élén tett látogatást ma Hévízen, ahol elsőként Papp Gábor polgármester fogadta a küldöttséget a Városházán.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a közelmúltban 16 közép-kelet-európai ország megállapodást kötött Kínával a turisztikai kapcsolatok fejlesztéséről, s ehhez egy budapesti koordinációs központ alapításáról. A fővárosi központ a turizmusért felel, a Magyar TurizmusZrt. turisztikai vezérigazgatósága látja majd el a koordinációs központ feladatait.

 

A 16 ország együttműködésének elsődleges célja, hogy a közép-kelet-európai régió egységes desztinációként jelenjen meg az egyre jelentősebbé váló kínai küldő-piacon.

A budapesti központ jelképes felavatását követően a miniszter Hévízre mint a kínai turizmus potenciális központjába tett látogatást. A Városházán lezajlott prezentáción Papp Gábor Hévíz sajátosságairól, gyógyászati és kulturális szerepéről beszélt.

A delegáció elismeréssel fogadta Hévíz kínai vendégszám alakulását bemutató adatokat, illetve Hévíz-Kína kulturális és testvérvárosi kapcsolatokról szóló beszámolót.

Komoly érdeklődést váltott ki a Hévízi-tó mint gyógyforrás táplálta természeti érték, különösen a víz összetétele és ivókúrára való alkalmassága.

 

A tóval a vendégek közelebbről is megismerkedtek, hiszen látogatásuk során ellátogattak a tófürdőbe, ahol a kezelésekkel és wellness lehetőségekkel is megismertették őket.