Kínai fine dining: nyit a Mandarin Bistro

Forrás: turizmus.com

 2014. december 09. 18:19

A 20 éve Magyarországon élő kínai séf, Wang mester egyedi ízvilága immár a budapesti belvárosban is elérhető: szerdán nyit a Mandarin Bistro.

A Petőfi Sándor utca – Pilvax köz sarkán található 28 férőhelyes étterem szakít a kínai éttermek dizájnával, a betérőt inkább egy franciás brasserie-re emlékeztető enteriőr fogadja. Mindez az ízvilágban is tükröződik, a távol-keleti fogások némi csavarral, egyedi tálalással, fine diningos felfogással érkeznek. Az ételek egyszerre bonyolultak és letisztultak, érezhető, hogy megalkotásuknál a séf az ízek egyensúlyára törekszik, és a kínai mellett japán és egyéb távol-keleti alapanyagokat is előszeretettel használ.

 

A nyitás előtti, a Lucullus Baráti Társaság szervezésében tartott kóstolón az újságírók maguk is megízlelhették többek közt a szezámos kacsahúst, a paradicsomos-gyömbéres levest kínai tésztával és marhahússal, a tésztabatyukat új felfogásban. Az étlapon ezeken felül szerepel többek közt Mandarin kóstoló (Mandarin tekercs, szívkagyló és GuoTie), vaslapos királyrák reszelt gaudával és házi currys-halas Jiao Zi-vel, teriyakis kacsamell kínai articsókával, Gong Bao libamáj házi pitával vagy éppen kókusszal bevont rizstészta sárkánygyümölccsel.

Wang mester másik, zuglói étterme továbbra is üzemel, a séf a belvárosi egységet mondhatni hobbiból nyitotta, célja, hogy meghitt, családias környezetben barátságos ételeket szolgáljon fel, jó ár-érték arányban.

További információ:  www.bistromandarin.hu