Kínai szállodavállalattal működik együtt a Hunguest Hotels

Forrás: turizmus.com

 2018. december 11. 13:30

A Hunguest Hotels december elején hosszútávú megállapodást kötött a kínai BTG csoporthoz tartozó, közép- és felsőkategóriás szállodákat üzemeltető BTG-Jianguo Hotels & Resorts-szal.

A BTG csoport a szállodaüzemeltetés mellett légitársaságot üzemeltet, flottakezeléssel, szórakoztatóparkok üzemeltetésével, valamint bevásárlóközpontok fejlesztésével is foglalkozik. Összesen mintegy 42.000 dolgozót alkalmaznak, a vállalat éves árbevétele eléri a 25 milliárd jüant (több mint 1000 milliárd forint).

A szerződés aláírását egy a nyáron a Mátrában megszervezett kínai gasztronómiai hét előzte meg, ahol még csak a BTG csoporthoz tartozó, jövőre 60 éves Minzu Hotellel kötött együttműködési megállapodást a magyar szállodavállalat. Ezt követte az adventre szervezett pekingi négyhetes magyar fesztivál, melynek záróakkordjaként írták alá a felek a szélesebb körű megállapodást, tájékoztatott a Hunguest hotels.

Az együttműködés előkészítésében kiemelt szerepe volt Pesti Máté pekingi magyar nagykövetnek, dr. Buslig Szonjának, a pekingi Magyar Kulturális Intézet igazgatójának, illetve a Magyar Értékek és Hungarikumok Szövetségének, amelyet Prohászka Béla alelnök képviselt.

A képen balról jobbra: Prohászka Béla, Steven Jiang, a BTG-JIANGUO Hotels & Resorts vezérigazgatója, dr. Buslig Szonja, Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezégigazgatója és Pesti Máté

Fotó: Hunguest Hotels

A megállapodás keretében a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének közreműködésével a felek tárgyalásokat folytatnak azzal a céllal, hogy feltárják azon területeket, melyeken a jövőben együttműködnek egymással gazdasági lehetőségeik fejlesztése és a kölcsönös társadalmi szerepvállalást erősítő tevékenységek folytatása érdekében.

A felek az alábbi területeken terveznek konkrét együttműködést: a két ország gasztronómiai hagyományainak minél szélesebb körű kölcsönös megismertetése; magyar illetve kínai napok rendezése; szakmai tréningek, képzések szervezése.

BTG-JIANGUO

A BTG-JIANGUO Kínában a legismertebb belföldi szállodaüzemeltető cég. Jelenleg több mint 110 tagszálloda tartozik a vállalathoz Pekingen kívül az alábbi városokban, illetve tartományokban: Tianjin,Guangdong, Jilin,Liaoning,Shandong,Henan,Shaanxi,Shanxi, Hubei,Gansu,Ningxia,Jiangsu,Zhejiang,Anhui,Hunan,Jiangxi,Sichuan,Hainan,Belső-Mongólia és Xinjiang.

A Jianguo márkához jelenleg több mint 30 000 szoba tartozik Kínában.