Kincskeresésre hív a Diósgyőri Vár

Forrás: turizmus.com

 2015. október 20. 17:29

Nagy Lajos király kincse címmel új múzeumpedagógia programot hirdetett a Diósgyőri vár. Az általános iskolásoknak szóló kincskereső játékon a gyerekek királyi próbákon bizonyíthatják tudásukat, rátermettségüket. A háromórás foglalkozás végén az egész osztály a Diósgyőri vár kincseivel tér haza.

A Diósgyőri várba ellátogató gyerekek tudják, hogy a középkori falak titkokat rejtenek, ezért csillogó szemekkel fedezik föl a várat, hogy megtalálják azt a kincset, amelyet számukra tartogat. A Diósgyőri vár vezetése ezt a természetes kíváncsiságot szeretné fönntartani új múzeumpedagógiai programjával, amelyen a diákok élményszerűen szerezhetnek ismereteket, és átadhatják magukat az önfeledt játéknak, a kincskeresésnek.

 

A foglalkozás célja, hogy a gyerekek megtalálják Nagy Lajos király kincsét, amelyet a vár egyik titokzatos szegletében rejtettek el. A lovagok és udvarhölgyek kincshez vezető útja királyi próbákon keresztül vezet. A Fémműves műhelyben kipróbálhatják a középkori fegyvereket és a lovagi erényekről is tanúbizonyságot tehetnek. A Mester próbán saját pajzsot díszíthetnek, a Tudás próbáján megismerkedhetnek a vár titokzatos történetével, és a vár íjászmesterének segítségével bölényre is vadászhatnak. Nagy Lajos király várából a vígasság sem hiányozhat, a kincskeresők az udvari illem, valamint a mulats á gok világába is betekintést nyernek, és a játék végén középkori táncházon is részt vesznek. A kincskeresésen a gyerekek lovagi átvetőkben kalandoznak a Diósgyőri vár helyiségeiben. A programra elsősorban az általános iskolai osztályokat várják, a 4. osztálytól a 6. osztályig.

Bővebb információ a www. diosgyorivar.hu/programok oldalon.

Fotk: Hanák Tibor