Kinyit a zalaegerszegi AquaCity

Forrás: MTI

 2014. június 13. 15:36

A tavalyihoz hasonló, vagy azt meghaladó vendégszámra számítanak az idei szezonban Zalaegerszegen az AquaCity-ben, amely szombaton nyitja meg kapuit - közölte a zalai megyeszékhely polgármestere pénteken, a helyszínen tartott szezonnyitó sajtótájékoztatón.

Gyutai Csaba elmondta, hogy tavaly a kedvezőtlen időjárás ellenére is kiemelkedő szezont zárt a létesítmény, amely a térség turisztikai létesítményeinek zászlóshajója. Hozzátette, hogy Közép-Európa legnagyobb (5,6 millió liter víz) víztömegével rendelkező vizividámparkja a környező országokban is kedvelt turisztikai célponttá vált, ismertségét és elfogadottságát jelzi, hogy az elmúlt évben több mint 40 országból érkeztek ide vendégek.

Az AquaCity az elmúlt évben 170 millió forint árbevételt ért el - ismertette az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője.
Kugler László elmondta, hogy az idei szezonnyitás  előtt mintegy 20 millió forintot fordítottak felújítási, karbantartási munkákra. A medencéket újrafestették, kicserélték az ugrómedence teljes korlátrendszerért. Újdonságként szabadtéri fitness-parkot hoztak létre.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy az elmúlt évben 93 ezren keresték fel a létesítményt. A vendégek 10-15 százaléka külföldről, 50 százaléka pedig az ország különböző térségéből érkezett. A fürdőbe látogatók közül a zalaegerszegiek aránya 35-36 százalék volt. A megyeszékhelyen élők az Egerszeg kártya révén kiemelt kedvezményekben részesültek és idén is 50-60 százalékos engedményekre számíthatnak.