KisBécs, nagy lendület – osztrák borok szaküzlete és kávézó nyílt Budán

Forrás: Vendéglátás

 2015. április 23. 16:36

Hogy miért éppen KisBécs? Az osztrák boroknak talán sehol nincs Magyarországon ekkora választéka, mint itt. 100 féle bort lehet vásárolni, 10-20 mindig nyitva is van, hogy akárcsak egy-egy pohár hűs fehérrel koccintsunk.

Kávék, házi üdítők, szendvicsek, helyben készült, de be is csomagolható saláták, kézműves pékségtől vásárolt kenyérfélék, finom tortaszeletek - egy gondosan kiválasztott cukrászdából - alkotják a napi, friss kínálatot, eleget téve a legdivatosabb trendeknek.

Már reggel 7-kor nyitva vannak, hogy a környékbeliek még munka előtt beugorhassanak egy bécsi kávéra és ropogós péksüteményre. Este 6-tól kínálnak bort hétköznapokon, mert közel található egy iskola, de szombaton természetesen már délben is bontanak palackot azoknak, akik a parányi teraszon költik el osztrák sajtokból, sonkákból, kenyérre való pástétomokból álló déli ebédjüket.

Kálmán András és barátai azt sem bízzák a véletlenre, hogy milyen bort ajánljanak a vendégnek: egy pillanatok alatt kitölthető tesztlap átböngészése után kínálnak olyat, amely a kérdések megválaszolása után megfelel a betérő ízlésének.

Az egyedi belső design, az egyszerű, de mutatós kellékek, virágok teszik vonzóvá a fiatalos lendületű üzletet, amelynek máris kialakult a törzsvendégköre.