Kisebb elektromos tűz volt a Kempinskiben

Forrás: turizmus.com

 2018. július 15. 18:08

A szálloda kilencedik – legfelső – emeletén egy kapcsolószekrény füstölt.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapestben, vasárnap kora délután keletkezett tűzben senki nem sérült meg - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta, hogy a hotel kilencedik emeletén egy kapcsolószekrényben kábelek, elektromos berendezések izzottak, füstöltek. A tűzoltók egy porral oltóval megszüntették az izzást.

Kérésünkre a szálloda az alábbi tájékoztatást küldte:

A Hotel Kempinski lobbyja

Fotó: turizmus.com

"A budapesti Kempinski Hotel Corvinus megerősíti, hogy a szállodát 2018. július 15-én 13.30 órakor biztonsági okból kiürítették, miután a 9. emelet egyik elektromos elosztó helyiségében tűz keletkezett.

A helyszínre érkező tűzoltók azonnal eloltották a tüzet, amely nem terjedt tovább a vendégtérbe. A hotel működését felfüggesztették mindaddig, amíg a tűzoltók engedélyezték a személyzet és a vendégek visszatérését. A vendégek és a szálloda dolgozói az ilyen esetekre előírt terv szerinti biztonságos helyen várakoztak.

A vendégek közül senki sem sérült meg, két dolgozót füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

A szálloda vezetése sajnálatát fejezi ki a kiürítéssel járó kellemetlenségek miatt, de számukra a vendégek és munkatársak biztonsága a legfontosabb. A hotel együttműködik a hatóságokkal, hogy kivizsgálják a tűz keletkezésének okát."