Kísérleti jelleggel indult, sikertörténet lett a bécsi hotel projektje

Forrás: turizmus.com

 2022. november 16. 12:21

Terjeszkedik a társadalmi- és környezeti felelősségvállalás koncepció mentén működő bécsi Hotel magdas, amelyet 2015-ben, a migrációs válságra adott egyfajta válaszként nyitottak meg.

A „social-business koncepció” mentén működtetett szálloda személyzetének nagy részét menekültekből, munkanélküliekből és a társadalmi periféria sodródottak köréből toborozzák – írja blogjában Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakértő.

A bécsi egyházmegye és az ausztriai munkaügyi hivatal (AMS) támogatásával eredetileg kísérleti pop-up jelleggel létesített és működtetett modell azóta sikertörténetet ír, az elmúlt 7 évben több mint 220 ezer elégedett vendég fordult meg a szálloda falai között.

„A modell működik, itt az ideje, hogy újabb fejezetet kezdjünk a második egység megnyitásával” – jelentette be az újabb szálloda megnyitását Gabriela Sonnleitner, a Hotel magdas ügyvezetője.

Második házát nyitja meg a Hotel magdas – projektjük kísérleti jelleggel indult, mára már sikersztori

Fotó: facebook.com/magdasHOTEL

A bécsi Prater közelében található első szálloda után most Bécs 3. kerületében, az Ungargasse 38. szám alatt nyitotta meg kapuját az új Hotel magdas, amelyet egy korábbi egyházi rendház és paplak átalakításából hoztak létre.

Az új szálloda építészeti kialakításánál és berendezésénél a környezetei fenntarthatóságra is törekedtek, igyekeztek minél többet hasznosítani a korábbi funkcióból és bútorzatból. Az energiatakarékos üzemeltetést a napelemes és hőszivattyús rendszerek biztosítják.

„A Hotel magdas kiváló példa arra, hogy az üzleti, illetve a társadalmi- és környezeti felelősségvállalás összeegyeztethető, segítségével a nehéz sorsú embertársaink társadalmi integrációja könnyebben megvalósítható” – hangsúlyozta az új szálloda megnyitása kapcsán Norbert Kettner, Bécs város turisztikai hivatalának vezetője. A szálloda vendégköre jórészt a tudatos utazókból kerül ki, akik számára fontos, hogy tartózkodásukkal valami pozitív társadalmi ügy mellé is álljanak.

További információ ITT.