Kislaki fehérbor és Garamvári vörösbor lett Siófok két jövő évi bora

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 21. 11:27

A Bor és Kenyér Ünnepének tíznapos rendezvénysorozata keretében választották ki Siófok 2022. évi fehér- és vörösborát.

Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier vezetésével, az exkluzív Thanhoffer villában választotta ki idén Siófok Város Borát a képviselő-testület tagjaiból és két helyi borszakértőből álló kóstoló zsűri. A „Siófok Város Bora 2022” meghívásos pályázatra a Dél-balatoni borút neves pincészeteit invitálta az önkormányzat Kommunikációs és Turisztikai Irodája; végül nyolc pincészet nevezett boraival, 8 fehérrel és 6 vörössel.

A helyi képviselő-testület tagjait Nádas Balázs, a Hotel Azúr, valamint Czövek Róbert, a Mala Garden Étterem és Hotel borszakértője egészítette ki.

A fehérbor kategóriában a balatonboglár-szőlőskislaki Kislaki Bormanufaktúra 2019-es olaszrizlingje (borász: Légli Géza), a vörösbor kategóriában a balatonlellei Garamvári Szőlőbirtok 2018-as Esti-Kék cabernet sauvignon-merlot házasítása (borász: Baranyai Péter) viselheti a címet.  Siófok város 2022. évi fehér- és vörösbora reprezentációs és marketingcélokat szolgál, a kiválasztott, egyedi jelöléssel ellátott borok képviselik majd Siófok városát egy teljes éven át.

A két nyertes

Fotó: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

A Dél-balatoni Borút következő pincészeteinek borait kóstolta a zsűri idén:

Ikon Borászat

Pócz Pincészet

Bujdosó Pincészet

Konyári Pince

Garamvári Szőlőbirtok

Bogáromi Borbirtok (Kötcse)

Kislaki Bormanufaktúra

Podmaniczky Borászat