Négycsillagos szálloda nyílt a burgenlandi Kismarton kastélynegyedében

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 02. 16:06

A Bécstől mindössze 50 kilométerre fekvő kismartoni kastélynegyedben szeptember 1-jén kezdte meg próbaüzemelését a Hotel Galántha. Az építtető nevében DI Matthias Grün, az Esterházy Alapítványok elnök-igazgatója adta át szimbolikusan a kulcsokat Markus Ernst hoteligazgatónak.

A tervezés során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az új épület illeszkedjen az Esterházy-kastély és az azt körülölelő kastélynegyed történelmi környezetébe.

A Hotel Galánthában 120 szoba, ezen belül három lakosztály, a szabadtéri és fedett terekkel rendelkező Paulgarten étterem, szeminárium- és rendezvénytermek, valamint egy wellnessrészleg kapott helyet.

A legnagyobb attrakciónak a tetőteraszon található THE TOP elnevezésű bár számít, ahová nemcsak a hotel vendégei térhetnek be. Az egzotikus színeivel egy elvadult kertre emlékeztető, negyedik emeleti bárból teljesen új szögből nyílik kilátás az Esterházy-kastélyra, a városra, valamint a Vulka völgyére és a Fertő tóra.A szálloda kivitelezésénél kizárólag magas minőségű, nemes anyagokat és elegáns bútorokat használtak. Berendezésében a sötét petrol, a mustársárga, a zsálya-, illetve a korall színek dominálnak, extravagáns és időtlen megjelenést kölcsönözve a tereknek. A szobák a földig érő ablakoknak köszönhetően fényárban úsznak, pazar kilátást nyújtva az Esterházy-kastélyra.

A hotelből pazar kilátás nyílik az Esterházy-kastélyra

Fotó: Gregor Hofbauer

Figyelmet érdemel a hotel étterme is, amelynek kulináris kínálata a környék ízeivel ismerteti meg a vendégeket. Az Ausztria legnagyobb beltéri grilljén készült specialitások mellett tipikus regionális burgenlandi falatok is megtalálhatók az étlapon. A rendezvényhelyszín 600 négyzetméternyi területén öt terem osztozik. A legmodernebb technikával felszerelt, tágas termek szemináriumok, rendezvények és álomszép esküvők színhelye is lehet.

A 200 négyzetméteres wellnessrészlegen a vendégek luxuskörnyezetben élvezhetik a gőzszaunában, a só-, fitnesz- és pihenőszobában eltöltött szabadidejüket.

A kivitelezésnél magas minőségű nemes anyagokat és elegáns bútorokat használtak

Fotó: Gregor Hofbauer

Az Esterházy név évszázadok óta elválaszthatatlanul összefonódik a régióval. Az egészségpénztár régi épületének megvásárlása volt az első lépés a kastélynegyed fejlesztésének irányába. A Hotel Galánthát, 60 lakást, valamint 3000 négyzetméteren elterülő irodahelyiséget is magában foglaló multifunkcionális épületkomplexum 60 millió eurós beruházással készült el.A Wirtschaftsagentur Burgenland Turisztikai és szabadidős gazdaságfejlesztés elnevezésű pályázatán keresztül 3,5 millió eurós támogatással járult hozzá a beruházáshoz.