Kiszervezi ügyfélszolgálatait a Booking.com

Forrás: turizmus.com

 2022. február 16. 18:50

A Majorel nemzetközi szolgáltató cégnek szervezi ki ügyfélszolgálati tevékenységét a Booking.com, csak az amszterdami és a manchesteri irodát fogja maga üzemeltetni.

A szállásközvetítő platform úgy döntött, hogy a jövőben 14 ügyfélszolgálata közül már csak kettőt akar maga üzemeltetni. A többit a Majorel nemzetközi szolgáltató cégnek szervezi ki. A döntés mintegy 2700 dolgozót érint.

Az NL Times a Booking munkatársainak beszámolóira hivatkozva azt írja, hogy Glenn D. Fogel, a Booking vezérigazgatója videóüzenetben közölte az ügyfélszolgálatok alkalmazottaival, hogy jelentkezhetnek a luxemburgi székhelyű Majorelnél, vagy pedig munkanélküliek lesznek. A legtöbb jelentkező aláírhat egy hathónapos szerződést a szolgáltatóval.

Fogel azzal indokolta a két éven belül már a második tömeges elbocsátáshoz vezető lépést, hogy a kiszervezéssel rugalmasabban lehet reagálni a hullámzó keresletre és kihasználtságra. A Majorel a változó igényeknek megfelelően csökkenti vagy bővíti majd a személyzet létszámát. A Booking üzemeltetésében maradó amszterdami és manchesteri ügyfélszolgálat pedig a bonyolultabb ügyekkel foglalkozik majd.

A Booking amszterdami főhadiszállása

Fotó: ©joeppoulssen/123rf.com

A Booking legutóbb 2020 augusztusában szüntetett meg mintegy 400 állást.

A Majorel Group Luxembourg 2019-ben jött létre az Arvato globális szolgáltató callcenter-tevékenységének és a marokkói Saham callcenter-üzemeltetőnek az összevonásából. A tőzsdén jegyzett vállalat 35 országban van jelen és mintegy 66 800 alkalmazottat foglalkoztat.