Kitűnően szerepeltek a világbajnokságon az Aquaticum szaunamesterei

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 29. 16:53

A szeptember 15-20 között a németországi Baden-Württenberg-beli kisváros, Sinsheim álomszép wellnessközpontjában rendezték meg a szaunamesterek, felöntőmesterek világbajnokságát.

Az eseményen hazánkat öt szaunamester képviselte, akik közül hárman Végh Tímea, Végh Sándor és Skita Péter a debreceni Aquaticum Spa Szaunavilág szaunamesterei. 
A világbajnokságon összesen 60 szaunamester vett részt, akiknek igen nehéz dolguk volt, hiszen felöntéseiket a világ legnagyobb szaunájában kellett megtartani. Maga a szauna 166 m2-es, hét emeletes és 180 fő befogadóképességű.
A szaunamestereknek úgynevezett show-afgusst kellett bemutatni, ami a hagyományos felöntéseket ötvözi a színház világával. Végh Tímea párosban kolléganőjével a hetedik helyen végzett. A magyar női csapat egy látványos, egyedi előadást mutatott be a zsűrinek Apáca-show címmel. Egyéni kategóriában csoporton belül Végh Sándor 17., Skita Péter 19. helyezést ért el.

A kitűnő szaunamesterek színvonalas programjaival nap mint nap találkozhatnak a szaunázás szerelmesei az Aquaticum Spa Szaunavilágában. (x)