Kiválasztották Keszthely város tortáját és reformtortáját

Forrás: turizmus.com

 2021. június 08. 10:59

Hagyományteremtő és közösségépítő céllal, először hirdették meg a Keszthely Város Tortája pályázatot, hogy Keszthely idén már saját tortával ünnepelhesse születésnapját.

A keszthelyi cukrászdák két kategóriában (hagyományos és mentes) pályázhattak alkotásaikkal. A nyolc nevezett tortát a Pintér Zsolt aranykoszorús cukrászmester elnökségével összeült szakmai zsűri értékelte, az alkotásokat a Keszthelyi VSZK iskola diákjai szervírozták Molnár Szabolcs oktató vezetésével.

A zsűri tagjai voltak:

Pintér Zsolt – a zsűri elnöke, aranykoszorús cukrászmester, a 2012-es Ország Tortája megalkotója, a Veszprémi Kokó cukrászda tulajdonosa, a Magyar Cukrász Ipartestület képviselője,

Vizlendvai László – a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Főigazgatója,

Zámbó Tibor – Mesterszakács, a NaturMed Hotel Carbona F&B igazgatója,

Vozár Péterné – Keszthely város alpolgármestere,

Őry Rózsa – a Keszthelyi Polgármesteri Hivatal kabinetvezetője.

A zsűri döntése alapján Keszthely Város Tortája 2021-ben a “Cserszegi Fűszeres-Mandulás Torta”, a Sütibolt pályázata, Németh Béla alkotása. A Cserszegi Fűszeres-Mandulás torta borhabbal, roppanós mandulapraliné-réteggel és fehércsokoládés mousse–szal készített torta, mindez mandulás piskótán és mandulás linzer alapon.

Keszthely Város Reform Tortája 2021-ben a “Gesztenye Fasor Torta” a Pille sütitől, Kovács Eszter alkotása. A Gesztenye Fasor Torta liszt-, cukor- és tejmentes brownie-piskóta alapú gesztenyemousse-szal, meggyes réteggel készült torta.

Keszthely Város Tortája 2021-ben a Cserszegi Fűszeres-Mandulás Torta, Németh Béla alkotása

Fotó: Keszthelyi Polgármesteri Hivatal

Különdíjak:

A Keszthely Város Tortája 2021 cím különdíjasa: a KeszthelyRe Barbara! Torta, a Korzó Café alkotása.

A Keszthely Város Reform Tortája 2021 cím különdíjasa 2021-ben: a Georg-Ikon Torta, a Jordanics, a Cukrászda alkotása.

A díjazottak Nagy Bálint polgármestertől vehették át a díjakat a városnapi ünnepség keretében megrendezett ünnepélyes eseményen. Keszthely Város Tortája és Keszthely Város Reform Tortája már megkóstolhatók a nyertes cukrászdákban és hamarosan a keszthelyi vendéglátóegységek kínálatát is színesíteni fogják.