Kiváló Minőségű Sertéshúst kóstoltat az AMC a Farmer-Expón

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 18. 15:48

Önálló standdal, hat társkiállítóval jelenik meg az Agrármarketing Centrum (AMC) Magyarország egyik legnagyobb múltú mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításán, a debreceni Farmer-Expón.

Az augusztus 18–21. között zajló, 281 kiállítót és várhatóan harmincezer látogatót vonzó rendezvény nyitónapján Lipcsey György, az AMC ügyvezető igazgatója is köszöntötte az egybegyűlteket. Az idei expo négy napján többek között tenyészállat-bemutatókkal, zöldség- és gyümölcs-szakkiállítással, valamint fogathajtó- és mezőgazdaságigép-bemutatókkal is várják az érdeklődőket.

 

A nagy múltú rendezvényen az Agrármarketing Centrum egy 72 négyzetméteres standdal jelenik meg, ahol hat társkiállító termékeivel – többek között tésztákkal, szörpökkel, préselt növényi olajakkal – találkozhatnak a látogatók. Az AMC standján ezenkívül a Kiváló Minőségű Sertéshús, azaz KMS-védjeggyel rendelkező húskészítményeket – sonkát, parasztmájast, vagy éppen prémium kategóriájú virslit – is kóstolhatnak a látogatók – írja az AMC közleményében.

A négynapos kiállítás megnyitóján Lipcsey György, az AMC ügyvezető igazgatója elmondta: az Agrármarketing Centrum egyik legfőbb küldetése, hogy a fogyasztók minél szélesebb körével ismertesse meg a kiváló minőségű hazai termékeket, valamint országszerte és világszerte számos kiállításon mutassa meg hazánk magas minőségű élelmiszereit. Az ügyvezetői igazgató hangsúlyozta: szerencsés helyzetben van Magyarország, hiszen minden adottsága megvan ahhoz, hogy a magyar lakosság ellátása alapvetően hazai élelmiszerekkel történjen, a közösségi agrármarketing eszközeivel pedig ezeket a lehetőségeket minél sokrétűbben ki lehessen aknázni.

„Ezért is ragadunk meg minden lehetőséget, hogy képviseltessük magunkat az ország jelentős mezőgazdasági és élelmiszeripari seregszemléin, így nagy öröm számunkra, hogy egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező, idén 25 éves eseményen is jelen lehetünk, mint a Farmer-Expo. Ez azért is mérföldkő számunkra, mert a nyár eleje óta, önálló cégként működő Agrármarketing Centrumnak ez az első megjelenése belföldi nagyrendezvényen" – tette hozzá Lipcsey György.

 

A Farmer-Expo kiváló lehetőség a hazai kiállítók számára, hogy termékeiket ne csak a magyarországi, hanem a külföldi, azon belül is döntően a határon túli közönséggel megismertessék, vagy éppen a Partiumból vagy Székelyföldről érkező kiállítók portékáival ismerkedjenek. A rendezvény ezenkívül szakmai programokat is nyújt: immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Hortico zöldség-gyümölcs és kertészeti szakkiállítást, az expo nyitónapján pedig az új kenyér regionális bemutatóját. A számos egyéb szakmai programot is kínáló 25. Farmer- Expo augusztus 21-ig várja az érdeklődőket a Debreceni Egyetem agrár campusán.