Kivonul Magyarországról a Szigeti pezsgő

Forrás: turizmus.com

 2015. március 25. 10:47

Pár évvel ezelőtt még exkluzív pezsgőbárt nyitottak az art’otelben, ma már viszont ahhoz sem ragaszkodnak, hogy a magyarországi üzletekben árusítsák több mint 30 féle terméküket – mondta Szigeti Anna, a 20 éve működő gols-i családi vállalkozás egyik vezetője.

Nagy a magyarországi bürokrácia, és nem érdemes győzködni a hazai kereskedőket arról, hogy a 13-15 eurónál kezdődő, hagyományos, palackos-forgatós eljárás szerint készített pezsgőknek lenne itthon vásárlója. A több mint 1,2 millió üveg pezsgőt évente értékesítő gyár ma már világszerte ismert brand, a Távol-Kelettől Skandináviáig és az USA-ig.

A magyarok többnyire a 800-tól 1800 forintig terjedő árakat tekintik barátságosnak, egy szűk réteg pedig bizonyos alkalmakra márkás és drága francia pezsgőt vásárol. A közbenső fizetőképes szegmens, úgy tűnik, nem létezik – jegyezte meg a szakember – legalábbis így vélik a magyar nagy- és kiskereskedők.

A Szigeti az évek folyamán a legkorszerűbb francia gépeket vásárolta meg, hogy fejlessze, és nemzetközi márkává tegye vállalkozását. Ahogyan Szűcs Krisztián pezsgőmester fogalmazott, lassan kinövik a gols-i üzemet, pedig ma már több helyen is van raktáruk.

A pezsgő egyre népszerűbb ital világszerte, a vevők értékelik a hagyományos eljárással készült nedűket, valamint azt, hogy csak a környéken termett, kézzel szedett, minőségi szőlőből készítik az italokat. A márka ismertségét kihasználva, ma már előállítanak sört is.