Újabb támogatások erősítik a kkv-szektort

Forrás: MTI

 2023. augusztus 01. 09:56

Augusztustól duplájára emelkedik a Széchenyi Kártya Beruházási Hiteltípusainak maximális összege. A beruházási hitelösszeg megduplázása kedvező a beruházni és fejleszteni kívánó kkv-k számára.

2023. augusztus 1-től duplájára, 500 millió forintról 1 milliárd forintra emeli a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ (és az annak részét képező agrár célú Széchenyi Beruházási Hitel) maximális hitelösszegét, valamint szintén duplájára, 200 millió forintról 400 millió forintra emeli a Széchenyi Lízingkonstrukcióban igényelhető maximális összeg nagyságát a kormány.
A megemelt hitelösszeg további, a versenyképességet növelő beruházások előtt nyitja meg az utat és tovább segíti a zöld gazdaságra történő átállást.
A Széchenyi Kártya Program – a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogrammal együtt – jelentős mértékben, nagyságrendileg 1,2 százalékponttal járul hozzá a gazdasági növekedéshez, így a munkahelyek megőrzéséhez.

Támogatások erősítik a kkv szektort

Fotó: 123rf.com


A Széchenyi Kártya Program a jelenlegi magas kamatkörnyezetben rendkívül kedvező, a futamidő végéig fix, 5 százalékos nettó ügyfélkamat mellett biztosít forrást a hazai kkv-k számára.

A 2023 elején elindult Széchenyi Kártya MAX+ Program keretében 2023. július 31-ig közel 30 ezer kérelmet fogadtak be, mintegy 1200 milliárd forintértékben, amelyből már 600 milliárd forintnyit tesz ki a leszerződött ügyletek állománya. A program termékeinek 51 százaléka a legsérülékenyebb, mikrovállalkozásokhoz, 39 százaléka a kis-, és 10 százaléka a közepes méretű vállalkozásokhoz jutott el – közölték.